Gezi Parkı Eylemlerinde Ölen Atakan, Anıldı

Gezi Parkı odaklı izinsiz gösteriler sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın doğum günü, dolayısıyla Antakya'da yürüyüş düzenledi.

Eğitim-Sen Hatay Şubesi önünde toplanan grup, ellerindeki pankartlarla Saray Caddesi'nden Yeraltı Çarşısı'na doğru yürüdü. Slogan atan gruptakiler, Gezi Parkı odaklı gösterilerde hayatını kaybedenlerin isimlerini okudu.
Grup adına açıklama yapan Ahmet Atakan'ın ağabeyi Süleyman Atakan, adalet sistemine olan inançlarının her geçen gün azaldığını belirtti.

Vicdanlı savcı ve hakimlerin tükenmediğini bildiklerini ifade eden Atakan, "Onları bu davada adaletli olmaya davet ediyoruz. Bizleri her ne kadar yıldırmaya çalışsalar da bizler Gezi aileleri olarak son nefesimizi verene kadar bu davaların peşini bırakmayacağız" dedi.

Ahmet'in katillerinin bir an önce yargı karşısına çıkarılmasını istediklerini dile getiren Atakan, elinde belge, bilgi olanların kendileriyle irtibata geçmelerini istedi.
Yürüyüşe, Ahmet Atakan'ın annesi Emsal Atakan, yine Gezi Parkı olaylarında ölenlerden Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, Abdullah Cömert'in annesi Hatice Cömert de katıldı.

Açıklama sonrası gruptakiler dağıldı.

Kaynak: AA