'Baraj Dolgusuyla İzmir'den Ankara'ya Kadar Duvar Yapılabilir'

Ödemiş ilçesinde yapımı süren Rahmanlar Barajı'nın gövde dolgusunda kullanılacak kaya malzeme ile 680 kilometre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde duvarın yapılabileceği bildirildi.

AA muhabirinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden edindiği bilgiye göre, ihalesi 15 Ağustos 2013'te yapılan ve gelecek yılın Kasım ayında tamamlanması planlanan barajda inşaat çalışmaları devam ediyor.
Temelden 90 metre, talvegden 78 metre yüksekliğinde inşa edilecek barajın gövde dolgusunda kullanılacak kaya malzeme ile İzmir'den Ankara'ya 1 metre genişliğinde, 5 metre yüksekliğinde bir duvarın yapılabileceği belirtildi.
Barajın tamamlanmasıyla birlikte depolanacak su ile Ödemiş ovasında bin 950 futbol sahasına denk gelen 14 bin 940 dekar zirai arazi yüksek basınçlı borulu sistemle sulanacak. Ayrıca 9 milyon 360 bin metreküp içme kullanma suyu da temin edilecek.
Projenin uygulanması ile 2015 yılı fiyatlarıyla dekar başına 825 lira olmak üzere 14 bin 940 dekarlık alanda yaklaşık 12 milyon 330 bin lira yıllık net gelir artışı sağlanacak ve yaklaşık bin kişiye ek istihdam imkanı sağlanmış olacak.

Kaynak: AA