Antakya Belediyesi Çalışmaları

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, tarih ve kültür kenti olan Antakya'da ecdatlarına ve kültürüne yakışır şekilde hizmet etmek istediklerini belirtti.

Kimyeci, bir otelde her ay periyodik olarak düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, temiz ve Antakyalılara yakışır bir kent oluşturmak için faaliyetlerinin devam ettiğini kaydetti.

Özellikle fen işleri ekiplerinin kent genelinde parke döşeme, yolların asfaltlanması için gayret gösterdiklerini ifade eden Kimyeci, şöyle devam etti:
''Bu yıl hedefimizde 1 milyon metrekare parke taşı döşeme, 20 bin ton asfaltlama çalışması yapmak istiyoruz. Park ve bahçelerimizin ihya edilmesini çok önemsiyoruz. Antakya genelinde 95 parkımız var. Hepsinin bakımını yaptık. Yeni parklar oluşturuyoruz. Kentsel dönüşüm konusundaki çalışmalar geçtiğimiz hafta içerisinde sonuçlandı. Bu yıl 4 farklı kademede 300 iş günü içerisinde 350 bin metrekare alan Aksaray ve Emek mahallemizde kentsel dönüşüm çalışmalarını yapacağız. Böylece vatandaşlarımızın cebinden 1 lira çıkmaksızın biz bu çalışmaları yaparak hak sahibi olan vatandaşlarımıza dairelerini ve dükkanlarını teslim edeceğiz. Bunları yaparken de vatandaşlara 750 lira kira, bin 300 lira civarında da taşınma masrafını vatandaşlarımıza ödenecektir. Böylece 2016 yılının başlarında ilk kazmayı vurarak fiziksel olarak kentsel dönüşümün ayağa kalktığını görmüş olacağız.''
Kimyeci, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ayrı bir önem verdiklerini söyledi.

Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, İl Kadın Kolları Başkanı Alev Seçmen ve İl Gençlik Kolları Başkanı Fatih Yüksel de katıldı.

Kaynak: AA