Yılmaz: İçler acısı bir MHP var

"Bahçeli Türk Milliyetçiliği ile Kürt milliyetçiliğini eşitlemiştir" diyen Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Ne yazık ki yarım asra rağmen içler acısı bir MHP var" dedi.

Yılmaz: İçler acısı bir MHP var
Muhafazakar Yükseliş Parti Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada MHP'yi eleştirdi.

"46 yıllık bir parti iktidar olamamıştır" diyen Yılmaz, "Türkiye'de en küçük partiler bile MHP oylarına yetişmeyi umut etmeye başlamıştır. BDP, MHP ile aynı oy oranına yaklaşmıştır. Bu durum milliyetçi tabanı rahatsız etmektedir" şeklinde konuştu.

Akıl tutulması ve katkı verecek insanların parti dışına itildiğini savunan Yılmaz, "Sayın Bahçeli milliyetçi oyların sırtına basa basa küçültmüş, kendine güveni tabanda yok etmiş ve partiye katkı sağlayacak genç dinamik insanları bir bir partiden uzaklaştırmıştır" dedi.

"Demirtaş bile Bahçeli'nin yapamadığını yaptı"

Yılmaz, "Selahattin Demirtaş genç yüzü ile partisini millete kanıksatırken, Bahçeli parti içinde ve partiye değer katacak insanlara gösterdiği soğuk yüzü ile halkı da etkiledi ve insanların MHP'den umudunu kesmesine vesile oldu" ifadelerini kullandı.

"Halkımızı MYP'ye oy vermeye davet ediyorum"

Ahmet Reyiz Yılmaz yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Milletimiz ve özellikle milli değerlere saygılı tabanımız yeni bir milli yapıyı oluşturmak ve bu manada bir yeni değerler bütününü oluşturmak zorundadır. Muhafazakar Yükseliş Partisi bu amaçla kurulmuş ve seçimlere katılacak bir partidir. Bu seçimlerde halkımızın küllerinden yeniden doğması için Muhafazakar Yükseliş Partisi'ni seçmelerini tavsiye ediyorum."

"Özgecan Aslan kızımıza Allah'tan rahmet diliyoruz"

Yazılı açıklamasında, Türkiye'yi sarsan Özgecan Aslan cinayetine de değinen Yılmaz, "Parti olarak Mersin'de ortaya çıkan güzel kızımız Özgecan Aslan vahşetinden dolayı parti olarak derin bir üzüntü duymaktayız. Güzel kızımıza Allah'tan rahmet acılı ailesine ise büyük bir sabır diliyoruz. Bir ülke de kanunlar gevşetildi mi o ülkenin temeline dinamit koymuş olursunuz. Bu olay tek başına ülkemizde kanunların yetersizliğini ortaya koymuştur" diye konuştu. BEYAZ GAZETE