Ünlü söz yazarı hayatını kaybetti

Türkiye'nin ilk kadın şarkı sözü yazarı Fikret Şeneş, 94 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü söz yazarı hayatını kaybetti
Türkiye'nin ilk kadın söz yazarlarından Fikret Şeneş hayatını kaybetti. Fikret Şeneş aralarında 'Haykıracak Nefesim', 'Uykusuz Her Gece', 'Bir Başkadır Benim Memleketim', 'Anlamazdın' gibi 300'e yakın şarkıyı Türk pop müziği tarihine yazdırmıştı.
1950'lerin ortalarında, 30'lu yaşların başında olan Fikret Şeneş ilk şarkı sözlerini Erol Büyükburç'a yazmış, şan dersi almış ve piyano çalmış olan Şeneş, özellikle 'kızım gibi' dediği Ajda Pekkan'ın seslendirdiği 'Haykıracak Nefesim', 'Bir Günah Gibi', 'Yeniden Başlasın' gibi şarkılarıyla hafızlara kazınmıştı. Şeneş, 2012 yılında Alzheimer hastalığına yakalanmış, kendisini Gümüşsuyu'ndaki evinde ilk ziyaret eden yine Ajda Pekkan olmuştu.

Şeneş'in şarkılarını Pekkan dışında Zerrin Özer, Nilüfer, Semiha Yankı, Tanju Okan, Ayten Alpman, Gönül Yazar gibi isimler de seslendirmişti. 'Issız Adam' filmiyle bir dönem gündeme gelen 'Anlamazdın' şarkısı da Şeneş'e aitti.

Şeneş'in vefatının ardından ünlü isimler de üzüntülerini dile getirdi

Ebru Gündeş: Türkiye'nin en büyük söz yazarlarından Fikret Şenes'i kaybetmenin acısını yaşıyoruz Allah rahmet eylesin.

Mehmet Gezegen: Türk Pop Müziğinin İlk Kadın Söz Yazarı Fikret Şeneş'i kaybettik. Müzik camiamızın ve tüm sevenlerinin başı sağolsun.

Emir Sarıgül: Bir büyük ismi daha kaybettik... Fikret Şeneş... Mekanı cennet olsun... Onun kaleminden dökülen sözleri çok arayacağız...

İzzet Çapa: Şarkılara hayat veren kadın Fikret Şenes'i kaybettik...Allah rahmet eylesin....

Reyhan Karaca: Çok kıymetli bir kadını daha kaybettik...#Fikret Şeneş, nurlar içinde uyu.

Özgür Aras: Fikret Şeneş... Şarkılar öksüz kaldı... Çok üzüldüm çok :( Mekanın cennet olsun güzel kadın...

Ziynet Sali: Kimler Geldi Kimler Geçti... Fikret Şeneş nur içinde yatın....