Özgecan'ın babasından ibretlik sözler

Özgecan Aslan'ın babası Mehmet Aslan, "Sevmekten başka bir çıkar yolumuz yok. Bu vahim olayı yapanlara zulmedilmesin, adaletin karşısına çıkıp cezalarını çeksinler. Allah onların analarına, babalarına da yardımcı olsun" dedi.

Özgecan'ın babasından ibretlik sözler
Özgecan'ın babasından ibretlik sözler
Özgecan Aslan'ın babasının Mersin'deki evinin bulunduğu sokakta kurulan taziye çadırı ziyaretçilerle dolup taşıyor.

Kurulan taziye çadırında gelenlerden baş sağlığı dileklerini kabul eden acılı baba Mehmet Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aradığını ve sabır ve başsağlığı dilediğini anlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Özgecan'ın bu vahim olayı karşısında adaletin yerini bulacağı sözünü verdiğini belirten Aslan, şöyle dedi:
"Bugün milletimizin bir olma zamanıdır. Bir olursak, iri, diri olursak bundan sonra hiç bir meleğin kanadı kırılmaz. Bugün bizim meleğimizin kanadı kırıldı, yarın başka meleklerin kanadı kırılacak. Artık kimse nefsinin hesabını yapmasın, kimse kimseye bir söz söylemesin. Kim ne söyleyecekse kendi nefsi için söylesin. Hiç kimse kimsede suçu aramasın. Herkes kendinde ne arayacaksa arasın. Bu kadar güzel insan bizim yükümüzü, acımızı paylaşmak için geldiler. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Şükran ve minnet duygularımı onlarla paylaşıyorum. Sağ olun, eksik olmayın, Allah herkesten razı olsun. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin."

BABA: İDAM GELSİN AMA ÇÖZÜM DEĞİL

Baba Mehmet Aslan, caydırıcı olması için idam cezasının gelmesini istediğini ancak bunun çözüm olmayacağını söyledi. Her insanın peşine bir jandarma takılamayacağını da vurgulayan Aslan, şöyle konuştu:
"Her insanın vicdanı kendi jandarması olacak. Kendini, nefsini birebir kontrol etmeyi bu insanların öğrenmesi gerekiyor. Bu insanlar, kimin kendilerine kötülük yaptırdığının farkında değil mi, bilmiyor mu? Kötülüğü insan yapmıyor, Kötülüğü insanın içindeki o mahlukat yaptırıyor. Güzel olanı seçelim, güzel olanı tercih edelim. Henüz barış varken güzel olana teslim olalım. Barışa teslim olarsak çirkin olan hiç bir şey kalmaz."d

ANNE ASLAN: KATLİAM YAPANLAR İDAM EDİLSİN

Acılı anne Songül Aslan çok üzgün oldukları ve acılarının büyük olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
"Allah devlet ve milletimizden razı olsun. Çok büyük desteklerini gördük. Allah hepinizden razı olsun. Çok üzgünüm, yavrum gitti benim. Başka anne ve babaların canları acımasın. Adalet yerini bulsun. Hak ettiği cezayı çeksin. Benim kızımın kanı yerde kalmasın. Gereken cezayı bulsun, bu katliamı yapanlar idam edilsin."
Bu arada, Özgecan Aslan'ın eğitim aldığı Çağ Üniversitesi'nden arkadaşları ve öğretmenleri de gelerek aileye başsağlığı dileğinde bulundu.