Okullarımızdaki Nöbet ve Güvenlik Sorunu Çözülmelidir!

Okullardaki nöbet görevinin öğretmenler tarafından yerine getirilmesi gerektiğini ve sendika olarak nöbet hizmetine karşı olmadıklarını aksine öğretmenlerin nöbet hizmetini pedagojik açıdan da vazgeçilmez gördüklerini söyleyen Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Eğitim ve Mali Sekreteri Yusuf Kenan Karataş, “Talebimiz nöbet hizmetlerinin ek ders görevinden sayılarak ücretlendirilmesi ve akabinde norm kadroyla ilişkilendirilmesidir” diye konuştu.

Okullarımızdaki Nöbet ve Güvenlik Sorunu Çözülmelidir!

NÖBET HİZMETİNİN ÜCRETLENDİRİLMESİ KARARINI ŞURADA BİZ ÇIKARDIK
Öğretmenlerin nöbet ücretinin ödenmesi yönünde önemli çalışmalar yaptıklarını ve konuyu Maliye Bakanlığıyla istişare ettiklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya teşekkürleriyle birlikte güven ve itimatlarını da sunduğunu söyleyen DES Genel Eğitim ve Mali Sekreteri Yusuf Kenan Karataş, “Öğretmenlerin nöbet görevinin ücretlendirilmesi hususu 19. Milli Eğitim Şurasında Genel Başkanımız Gürkan Avcı tarafından verilen önergeyle şura kararı haline gelmiştir ki böylece memurlar arasında nöbet ücreti almayan tek kesim olan öğretmenlerin mağduriyetinin giderilmesi yönünde çok önemli bir adım atılmıştır. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’nın okullarımızdaki nöbet ücreti odaklı kaynaklanan bu sorunları biran önce çözeceğine ve öğretmenlerimizin yüzünü güldüreceğine inanıyoruz” dedi.

NÖBETLER YASAL DAYANAĞA KAVUŞTURULMALI
Okullarda öğretmenlere verilen nöbetlerin sayısı ve nöbet yeri tespitinin objektif kurallara bağlı belirlenmesini istediklerini söyleyen Karataş sözlerini şöyle sürdürdü; Nöbet görevi yasal ve adil bir dayanağa kavuşturulmalıdır. Bu nedenle, temizlik ve güvenlik gibi, okul ortamının, öğrencilerin güvenliğinin sağlanması noktasında eğitim-öğretime yardımcı bir unsur niteliğinde olan bu görevin ücretlendirilmesi gerekmektedir.

NÖBETSİZLİK EYLEM KARARI VERDİK
Öğretmenlerin ve eğitim işkolu çalışanlarının uğradıkları haksızlıkları gidermek, sorunlarını çözmek ve yeni haklar kazanmak anlayışından hareketle okullarda öğretmenler tarafından yerine getirilen Nöbet Görevini 2000’li yılların başından beri gündeme taşımış ve o tarihten bu güne kadar çeşitli platformlarda dile getirmiş bir sendikal anlayış olarak DES yönetim kurulu kararıyla öğretmenlere nöbet ücreti verilene kadar nöbetsizlik eylemi başlatma kararı vermiştir.
Kaynak: İHA