Mhp Genel Başkan Yardımcısı Demirel’den Özgecan Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, İçel’de hunharca katledilen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan cinayeti ile ilgili, “Bu ülkede üniversite öğrencisi bir genç kız güvenle evine gidemiyorsa iç güvenlik paketinin hiçbir hükmü yoktur” dedi.

Mhp Genel Başkan Yardımcısı Demirel’den Özgecan Açıklaması

Partisinin bugün gerçekleştirilen Afyonkarahisar İl Başkanlığı 11. olağan kongresine katılan Demirel, İçel’de hunharca işlenen Özgecan cinayeti ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamalarında cinayet olayı üzerinden Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a yüklenen Demirel, iç güvenlik paketine de göndermelerde bulundu. Demirel açıklamasında şunları söyledi:
“Bu ülkede eğer güvenlikten söz edilecekse 3 gündür Türkiye ayakta, bir genç kız minibüse binip evine gidemiyor ey Cumhurbaşkanı, ey Başbakan duyun bunları. Onların iç güvenlikten anladığı teröristin güvenliği, bölücünün güvenliği. İmralı’dakinin güvenlik sorunu mu var? Türkiye’nin sokaklarında bu ülkenin evlatları, kadınları ve çocukları sokaklarda gezemiyorlar, evlerine gidemiyorlar. Taciz, tecavüz, istismar hepsi var. Bu şiddetin sebebi ne? Bu şiddetin sebebi kendine Houston Havaalanında sır küpü arayan Cumhurbaşkanı. Ağzını açıyor kadınlara dersler, ağzını kapatıyor kadınlara tavsiyeler. Kadınlara tavsiyelerde bulunacağına kendi gibi düşünen, aslında düşünemeyen erkeklere tavsiyelerde bulunsun.”
Demirel’in konuşmasının ardından, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Prof. Dr. Abdülkadir Akcan ile Raşit Demirel’in yarıştığı seçimlere geçildi.
Kaynak: İHA