Hatay'dan Kısa Kısa

İskenderun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, okulların yeşil alanlarını düzenliyor.

İskenderun Emine Saadet Çarmıklı İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan parkta yeşillendirme çalışması yapan ekipler, ayrıca öğrencilerin kullanımı için bank ve çöp kovalarının da montajını gerçekleştirecek.
İskenderun Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü İsmet Parlar, yaptığı açıklamada, öğrencilerin daha temiz ve sağlıklı ortamda eğitim görmelerini sağlamak için bu tür çalışmalara önem verdiklerini belirtti.

Eğitim kurumlarının temiz ve yeşil bir görünüme sahip olması gerektiğine inandıklarını ifade eden Parlar, gelen istekleri anında değerlendirdiklerini kaydetti.

Parlar, okullara yardım ve desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi.
- İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler kaldırım işgali yapan esnafı denetledi.
Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu, İskenderun esnafına yaya yollarını işgal etmemeleri için uyarıda bulunduklarını dile getirdi.
Bazı esnafın dükkan önüne koydukları malzemelerle yaya ve taşıt trafiğini engellediğini ifade eden Uçucu, bu konudaki çalışmalara hız verdiklerini kaydetti.

Uçucu, işgal konusunda kimseye taviz vermeyeceklerini vurguladı.
- İskenderun Belediyesi'ne ziyaret
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kuruluş çalışmalarını tamamlayarak dernek statüsüne kavuşan Hatay Dulkadiroğulları Kültür Derneği Başkanı Mehmet Bebek ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.
Dernek Başkanı Bebek, çalışmaları hakkında bilgi vererek, Dulkadiroğlu Devleti'nin ruhunu yaşatmayı amaçladıklarını belirtti.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini ifade eden İskenderun Belediye Başkanı Dingil de sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini kaydetti.

Dingil, vatandaşların bir çatı altında kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunmalarının yararına dikkat çekti.
İskenderun'un gelişimine katkı sağlayacak derneklerin görüşlerine açık olduklarını vurgulayan Dingil, hoşgörünün hakim olduğu İskenderun'da herkese görev düştüğünü dile getirdi.
Kaynak: AA