Eğitim Sen Drama Sessiz Kalmadı

Yurtlarını terk ederek Adana’ya sığınmak zorunda kalan Türkmenlere yönelik Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube tarafından başlatılan yardım kampanyasının eğitim camiasında büyük ilgi gördüğü bildirildi.

Eğitim Sen Drama Sessiz Kalmadı

Kampanya çerçevesinde şimdiye kadar toplanan kıyafet yardımları Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şubesi tarafından tek tek ayrıştırılıp, düzenlendikten sonra kolilere yerleştiriliyor. Daha sonra da Türkmenlere verilmek üzere Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teslim ediliyor.

Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, kadın kolları tarafından da battaniye, yorgan, giyecek ve özellikle pirinç, bulgur, makarna, un, şeker, yağ, konserve, kuru bakliyat gibi gıda maddesi gibi yardımlar toplayarak Türkmenlere ulaştırıldığını söyledi.

Irak’ta yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayacaklarını vurgulayan Dolgun “Biz, bu kampanyayı bir ihsan, bir sosyal faaliyet, hatta bir görev olarak değil, kardeşin kardeşe karşı asli sorumluluğunun ifası olarak görüyoruz. Türkmen kardeşlerimizin başlarına gelen felaketlere, sınırlarımızın ötesinde yaşıyorlar diye asla duyarsız kalamayız, başımızı çeviremeyiz” Adamamıza sığınan bu kardeşlerimize sahip çıkmak hepimizin görevidir” dedi.

Kampanyanın Haziran ayına kadar devam edeceğini kaydeden Başkan Dolgun,”Türkmen kardeşlerimizin yaralarını sarmaya bir nebze de olsa katkı sağlayacak yardımların ve hayırlı bir niyetle çıktığımız bu yolun, inşallah neticesi de hayırlı olacaktır. Türk halkının en önemli özelliği, çevresinde yaşanan felaketlere duyarlı olmasıdır. Adana halkının da, başlatmış olduğumuz bu kampanyaya gereken desteği vereceğine inanıyorum. Kampanyamıza katkıda bulunacak her hemşerimiz, her kardeşimiz Adana Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ulaşarak veya İnönü Caddesi üzerinde Eski Adliye civarında Teksif İş hanı Kat 3 te bulunan Türk Eğitim Sen Adana 1 Nolu Şubesine gelerek yardımlarını yapabilir.Yapılan yardımları onların adına Türkmen kardeşlerimize ulaştırılır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA