Burhaniyeli Çiftçiler Fuarlarda Yeni Teknolojileri Takip Ediyor

İzmir de açılan 10. Uluslar arası Tarım ve Hayvancılık Fuarı, yurdun değişik yörelerinden gelen çiftçilerin ilgi odağı oldu.

Burhaniyeli Çiftçiler Fuarlarda Yeni Teknolojileri Takip Ediyor
Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ziraat Odasının öncülüğünde 250 çiftçi de, katıldıkları fuarda yeni teknolojileri ve üstün verimli hayvanları izleme şansını yakaladı.
Burhaniye de, sabah, saat 7.00 Cumhuriyet meydanında hazırlanan 7 midibüsle yola çıkan çiftçiler, saat 10.30 da vardıkları fuarda yeni traktörlerle, alet ve ekipmanları, üstün verimli sığır, koyun ve keçileri büyük bir ilgiyle izlerken, yetkililerden bilgi aldılar. Çiftçileri fuarlara götürdüklerini anlatan Burhaniye Ziraat Odası Başkanı Ali Duman, İzmir fuarını çok donanımlı bulduğunu anlatırken, çiftçiler de fuara katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Fuara gelmekten mutlu olduğunu anlatan Fevzi çaltı,” İzmir fuarına geldik. Hayvanlara baktık. Traktörlere bakıyoruz. Çok şahane hepsi. Çok hoşumuza gitti” dedi.

Hayriye Özyurt da,” Daha önce de fuarlara katıldım. Ancak, yenilikleri yerinde takip etmek bizim işimiz. Tarımla uğraştığız için yeniliklere açık olmak gerekiyor. Bir de alet edevat bunları yenilemek gerekiyor. Fuar çok ilgimi çekti” dedi.

Hasan Barut ise,” İzmir fuarını geziyoruz. Bayağı kalabalık. Yeni ekipmanlar. Yeni hayvanlar, damızlık hayvanlar gelmiş. Onlara baktık. İnceledik. Fotoğraflarını çektik. Bilgi aldık. Bundan sonra da katılmak istiyoruz böyle fuarlara. Bilgi ve becerimiz daha da artacak. Onun için fuarlara katılmaya devam edeceğiz” dedi.

Recai Emre de,” Bu sene İzmir fuarına ilk geldim. Çok hoşuma gitti. Çok güzel. Traktörler, ekipmanlar. Yani her sene gelip ekipman görmek istiyoruz. Koyunları gördüm. İnekleri gördüm. Kendim zaten keçicilik yapıyorum. Keçilere baktım. Hoşuma gitti yani. Fuarlar bir çiftçi için çok uygun yerler” dedi.

Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Sarı ise” Burhaniye Ziraat Odası olarak fuarları takip ediyoruz. Ama,bu sene daha bir değişik gördük. Gübre ilaçlama hakkında, makineler hakkında bazı bilgiler edinmek için geldik. Ve bilgilendik. Tertipleyenlere teşekkür ederim” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Ali Duman da,” Bütün fuarları çiftçilerimize gezdiriyoruz. Bu gün 250 kişiyle fuarımıza katıldık. Bu sefer İzmir fuarı daha değişik bir düzeyde. Çiftçilerimiz memnun. Bizde memnunuz. Burada bir hayvan yarışmasına da baktık. 60 kiloluk bir inek inanılmaz bir derece. Çiftçilerimiz bunu görmekten çok mutlu oldu. Daha da bu fuar gezilerini devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA