Burhaniye’de Organik Tarım Destekleme Başvuruları

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 2014 Yılında Bitkisel Organik Tarım Üretimi yapan üreticiler için destekleme uyarısı yapıldı.

Burhaniye’de Organik Tarım Destekleme Başvuruları
Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklama da organik ürün destekleme başvurularının 27 Marta kadar yapılması istendi.
Burhaniye de, Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden yapılan açıklama da şunları yer verildi.

” Organik Tarım yapan çiftçilerimizin aşağıda yazılan belgelerle birlikte 27 Mart 2015 Cuma günü mesai bitimine kadar İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında, OTD Başvuru dilekçesi (EK-1)( İlçe Müdürlüğünden alınabilir) ve 2014 yılı ÇKS belgesi (Organik üretim yapılan araziler işaretlenmiş) istenecektir. Destekleme miktarları ise şöyle belirlendi. Meyve Sebze üretim alanlarında:Geçiş süreci-2,Geçiş süreci-3 ve organik statüde yer alan ürünlerde dekar başına 70 TL’dir Tarla bitkileri üretim alanlarında:Geçiş süreci-2, Geçiş süreci-3 ve organik statüdeki ürünlerde dekar başına ise 10 TL’dir Organik tarım üretimi yapıp, desteklemeye başvuracak üreticilerimizin 2015 yılı Çiftçi Kayıt sistemine başvuru yapmış olmaları zorunludur. Halen 2015 başvurusu yapmayan üretici varsa müracaat süresi sonunu kadar başvurusunu gerçekleştirmelidir. Aynı şekilde 2015 OTBİS kayıtlarını aynı parseller için 15.05.2015 tarihine kadar gerçekleştirmek zorundadır. 2015 yılı ÇKS ve OTBİS sistemlerine, kesin icmal alınış tarihine kadar kayıtlarını yaptırmayanlar organik tarım desteklemesinden yararlanamazlar”denildi.
Kaynak: İHA