Söğüt'te Nakliyecilerin Sorunları Tartışıldı

Söğüt ilçesinde, nakliyecilerin sorunları ele alındı.

MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Belediye Sosyal Yaşam Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Bozüyük ilçesinde 25 yaşlarımda Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanlığı yaptığını aradan geçen zamana rağmen hiçbir şeyin değişmediğini belirterek, ton kilometrenin bir türlü kanunlaşmadığını söyledi.

Türkiye'de her işin bir rayiç fiyatının bulunduğunun altını çizen Şeker, "Nakliyecinin rayici yok. Buna sahip çıkanda yok, gelmiş geçmiş hükümetler dahil hiçbir hükümet buna sahip çıkmadı. Her tarafı kontrol ediyorsunuz, gelin kamyoncuları da kontrol edin, kaçak mazot kullanıyor mu? diye. Varsa deposunda kaçak mazot, 10 bin lira ceza ver bakalım bir daha kaçak mazot koyabiliyor mu aracına. Bilmiyoruz, bu hükümetlerinde mi işine geliyor" dedi.

Kaymakam Mitat Gözen de kamu görevlileri olarak işveren ve diğer taraflar arasında diyalog kanalları tesis etmek noktasında katkı sağlayabileceklerini ifade ederek, hiçbir taraf adına pazarlık yapmalarının ve onun adına taahhüt altına girmelerinin söz konusu olmadığını, sorunların diyalog yoluyla çözülebilmesi için gerekli alt yapıları kurmaya çalıştıklarını belirtti.

Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Islah ise kaçak mazota değinerek, "Kaçak mazot kullananlar nakliye ücretlerini düşük ücretlere yapıyor. Normal mazot fiyatlarının çok yüksek olmasından dolayı para kazanamıyoruz. Nakliye ücretleri çok düşük, mazot fiyatları her geçen gün artıyor. İlçedeki fabrikalardan destek bulamıyoruz, aksine fabrikaların ilçe dışından gelen kamyonlara nakliye işlerini veriyor. Para kazanamamanın yanı sıra zarar ediyoruz" diye konuştu.

Toplantıya, Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, siyasi parti başkanları ve il genel meclis üyeleri ile çok sayıda nakliyeci katıldı.

Kaynak: AA