Özgecan'ın arkadaşları 'idam' istedi

İçel'in Tarsus ilçesinde 3 gündür kayıp olarak aranırken ormanlık alanda öldürüldükten sonra yakılmış halde cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın arkadaşları, cenaze töreninin ardından zanlının çalıştığı minibüs firmasının durağında eylem yaptı.Eylemde sloganlar atan grup, zanlılar için 'idam' istedi. Ayrıca İçel Barosu da zanlılar için avukat vermeyeceklerini açıkladı.

Özgecan'ın arkadaşları 'idam' istedi
Özgecan'ın arkadaşları 'idam' istedi
Dün sabah, Tarsus ilçesi Çamalan Mahallesi Alman Mezarlığı yakınındaki Cin deresinde cesedi bulunan Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi Özgecan Aslan'ın (20) cenazesi, bugün İçel'de göz yaşları arasında toprağa verildi.

Özgecan'ın arkadaşları, cenaze töreninin ardından zanlının çalışmış olduğu minibüsün bağlı bulunduğu minibüs firmasının durağında eylem yaptı. İçel Otogarı'nda bulunan durağa gelen grup, burada minibüslerin önüne geçerek otogardan çıkış yapmalarına izin vermedi. Oturma eylemi yapan grup, sloganlar atarak tepkilerini dile getirdiler. Yaklaşık 1 saat süren eylemde Özgecan'ın arkadaşları, zanlılar için 'idam' istediler.

MERSİN BAROSU AVUKATLARI ZANLILARI SAVUNMAYACAK
Eyleme destek veren İçel Barosu avukatları da açıklama yaparak, 'Sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız. Davaya tabi ki müdahil olacağız. Tüm celselerini takip edeceğiz. Tüm avukatlarımızdan CMK görevi ile bu davayı takip etmelerini talep edeceğiz. Hiçbir İçel Barosu'na kayıtlı avukatın, sanıkların savunmasını yapmamalarını talep edeceğiz. Artık başka barolardan tutarlar mı bilmiyoruz ama İçel Barosu avukatları olarak bu zanlıların avukatı olmayacağız. Mağdur vekili olarak davaları sonuna kadar takip edeceğiz. Evet mevcut yasalar açısından biz en fazla cezayı almaları için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Ama mevcut yasalar çok caydırıcı cezalar sunmuyor bize. Vatandaşın tepkisi bu açıdan doğal. Daha fazla caydırıcı cezaların olmasını istiyorlar. Bizim de tüm talebimiz bu yönde. Önümüzde bir seçim var. Farklı lobiler yapılarak, farklı istekler sunarak bir kanun değişikliği yapılabilir. Daha fazla cezaların artması için kanun değişikliği gelmesi lazım. Umarım cezalar artar, caydırıcı olur. Biz en yüksek cezayı almaları için bu davayı takip edeceğiz' ifadelerini kullandılar.

1 saat boyunca sürdürülen eylem olaysız bir şekilde sona erdi.
Kaynak: İHA