Öldükleri yerde veda

14 Şubat sevgililer günü için İstanbul'a gelen ve bir otelin bahçesinden denize düşerek hayatını kaybeden nişanlı çift uçakla ülkelerine gönderildi.

Öldükleri yerde veda
İsviçre'den 14 Şubat Sevgililer Günü'nü kutlamak için geçen hafta İstanbul'a gelen ve salı gecesi Beşiktaş'ta kaldıkları lüks otelin bahçesinde Boğaz'a düşerek yaşamlarını yitiren Moğolistanlı üniversite öğrencileri Sarangerel Dorligjav (22) ve nişanlısı Sereeter Bat- Erdene'nin (23) aileleri olayın yaşandığı otele geldi. Dorligjav'ın (22) babası Moğolistan Adalet Bakanı Dambii Dorligjav ile annesi ve Bat-Erdene'nin (23) ailesi, otel yetkilileri ile görüştükten sonra otelin bahçesine geçti. Burada, çocuklarının hayatlarını kaybettiği yerde yarım saat süren anma töreni düzenledi.

ADLİ TIP'TA TÖREN

Aileler ardından Moğolistan'dan gelen din görevlisi ve konsolosluk yetkilileri ile birlikte Adli Tıp Kurumu'na geçti. Bakan Dorligjav, Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Yalçın Büyük tarafından kapıda karşılandı. Grubun içeriye girmesinden sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu da Adli Tıp Kurumu'na geldi. Salihoğlu'nun otopsi işlemlerine katıldığı öğrenildi. Yaklaşık 3 saat Adli Tıp Kurumu'nda kalan Moğol devlet adamlarının din görevlileri eşliğinde dini tören yaptıkları öğrenildi.

Sarangerel Dorligjav ile Sereeter Bat- Erdene'nin (üstte) cenazeleri THY'nin Ulan Batur seferiyle 18.20'de ülkelerine gönderildi.