İraklı Türkmenlere Elazığ Kucak Açtı

Şanlıurfa’ya sığınan Türkmenler, Elazığ’a geldi.

İraklı Türkmenlere Elazığ Kucak Açtı
Ağın Belediye Başkanı tarafından kabul edilen 14 kişilik Türkmen kafilesini terminal binasında Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ Şubesi yöneticileri karşıladı.
Irak ve Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’de farklı şehirlere yerleştirilen Türkmenlerin bir kısmı Elazığ’a geldi. Şanlıurfa’da kalan ve Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş tarafından konuk edilecek olan Türkmenleri, Elazığ Şehirlerarası Otobüs Terminalinde Elazığ Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı. Aralarında çocukların da bulunduğu Türkmenler araçlarla Ağın ilçesine gönderildi. Bir süre misafirhanede kalacak olan Türkmen aileler, belediye tarafından yapılacak konteynerlerin tamamlanmasıyla buraya yerleştirilecek. Savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındıklarını anlatan Türkmenler, misafirperverliklerinden dolayı Elazığ halkına ve Ağın Belediye Başkanı ile Ülkü Ocakları yönetimine teşekkür etti.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş’ın bu duyarlı davranışının diğer belediyelere de örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek, “Suriye ve Irak’taki iç savaşları hepimiz biliyoruz. Bu savaşlardan kaçıp gelen ve ülkemize sığınan Türkmen kardeşlerimiz, Ağın Belediye Başkanımız Yılmaz Serttaş’ın talebiyle konteynerlerde yaşamak üzere ilimize geldi. Bu organizasyonu Ülkü Ocakları Genel Merkezi ve Ağın Belediyesi ile birlikte yaptık. Şanlıurfa Ülkü Ocakları ile de görüşerek gelen ilk kafileyi bugün karşıladık" dedi.

Türkmen kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası başlattıklarını anlatan Taşkın, şunları söyledi: "Türkmen kardeşlerimiz konteynerlerde yaşayacaklar ama onların ihtiyaçları olacak. Durumları iyi değil. Bu açıdan Türkmen kardeşlerimizi yük olarak değil, cana minnet olarak görüyoruz. Aziz Elazığlıların da, 'Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir' düsturuyla Türkmen kardeşlerimize sahip çıkacağını düşünüyorum. Bu vesileyle Milliyetçi Hareket Partili Ağın Belediye Başkanımız Yılmaz Serttaş’a bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Diğer belediyelerimize de örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz.”
Kaynak: İHA