Dernekpazarı'nda 23 Eve Güneş Enerjisi Sistemi Takıldı

Dernekpazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca 23 haneye güneş enerjisi sistemi takıldı.

Kaymakam Selim Erkovan, yaptığı açıklamada, vakıf olarak maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara destek olmayı asli vazifeleri olarak gördüklerini belirtti.

İlçede yardıma muhtaç vatandaşları tespit ederek maddi yardımda bulunduklarını ifade eden Erkovan, "Vatandaşlarımıza para desteğinin yanında hayat standartlarını yükseltmeye yönelik etkili ve pratik çözümler sunmak da vakfımızın varoluş amacına oldukça uygun düşmektedir. Gerçekleştirdiğimiz bu proje sayesinde vatandaşlarımızın zahmetsiz, maliyetsiz şekilde sıcak suya kavuşması ve yüzlerinin gülmesi hepimizi mutlu etmektedir" dedi.

Tüfekçi Mahallesi'nde yaşayan Mehmet Terzi, Dernekpazarı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından evine taktırılan taktırılan güneş enerjisi sisteminden çok memnun olduğunu kaydederek, "Bu kış günlerinde bile evimin mutfak ve banyosunda sıcak su akmaktadır. Bence vakfın şimdiye kadar yaptığı en iyi hizmetlerden biri" diye konuştu.

Kondu Mahallesi'nden Emine Bayrak ise evine taktırılan güneş enerjisi sistemi sayesinde az güneşli havalarda bile evimizde devamlı sıcak su olduğunu belirterek, "Sabahları kalktığımızda abdestimizi sıcak suyla alabiliyoruz. Allah sebep olanlardan razı olsun" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA