Çatıda cinayet sonrası eylem

Bingöl’de yakın arkadaşını öldürdükten sonra bir inşaatın çatısına çıkan cinayet zanlısı 28 saat sonra intihar etti.

Çatıda cinayet sonrası eylem
Çatıda cinayet sonrası eylem
Edinilen bilgiye göre, psikolojik sorunları olduğu öğrenilen Mehmet Ali Seçkin, dün öğle saatlerinde Yakup Polat adlı arkadaşını Çapakçur Deresi kenarında pompalı tüfekle vurarak öldürdü. Olaydan sonra yakınlardaki 6 katlı bir inşaatın çatı katına çıkan Mehmet Ali Seçkin, çevreye rastgele ateş açmaya başladı.

3 POLİS YARALANDI
Dün geceyi çatıda geçiren Seçkin, sabaha doğru etrafa ateş açmaya başladı. Polisin ikna çabalarına aldırış etmeyen Mehmet Ali Seçkin’in ateşlediği tüfekten yayılan saçmalar 3 polisi yaraladı. Yaralılar Bingöl Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, güvenlik önlemleri arttırıldı. İtfaiye ve sağlık ekipleri de alanda hazır bekletildi. Polisin ikna çabaları kayıtsız kalan genç, rastgele etrafa ateş açmaya devam etti.
Gün boyu çatıda eylemini sürdüren Seçkin, keskin nişancılar tarafından dürbünlerle izlendi. Seçkin’in üzerindeki av yeleğine takılı olan kurşunlardan cephanesini takip eden polis, müdahale uzunca bir süre bekledi.

ARKADAŞI DA İKNA EDEMEDİ
Akşam saatlerinde bulunduğu çatı katından bir kat aşağı inen Seçkin, bir süre burada eylemini sürdürdü. Çok sayıda sağlık ekibi ve itfaiyenin hazır bekletildiği alana getirilen Seçkin’in yakın arkadaşı anons geçerek ikna etmeye çalıştı. Uzunca süren ikna çabaları sonuç vermeyince akşam saatlerinde bir ateş sesi duyuldu.

İNTİHAR ETTİ
Eylemini 28 saat sürdüren Seçkin, çatı katına inerek elindeki silahı çene altına yerleştirip ateşledi. Bir ateş sesi duyulmasının ardından bir süre sonra harekete geçen polis, Seçkin’in cansız bedenine ulaştı. Savcı, olay yerinde inceleme yaparken, Seçkin’in dışarıda bekleyen ailesi sinir krizi geçirdi. Ambulansla Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi morguna kaldırılan Seçkin’in cesedi, buradaki işlemlerin ardından Malatya Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği öğrenildi.