Başkan Şahin'den Ön Seçim Vurgusu

İzmir’de milletvekili adaylarını ön seçimle yapacağı beklentisi ağır basan CHP’den, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde aday olmak için seçmenin nabzını yoklayan İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’i makamında ziyaret etti.

Başkan Şahin'den Ön Seçim Vurgusu

1999 yılında ön seçimle aday olduğu Menemen’de 4 dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten İzmir’in kıdemli Belediye Başkanı Tahir Şahin, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlere girecek adayların İzmir’de ön seçimle belirlenmesi gerektiğini ilk ortaya koyan yerel yönetici olarak şunları söyledi: “CHP’nin İzmir’de ön seçim yapacağı kanaati iyice uyanmaya başladı.

Milletvekili adaylarının belirlenmesinde umarım ön seçim olur. Bunda da bizim toplu iğne kadar katkımız olmuşsa, ben de bu konuda parti içinde demokratik mücadele veren bir arkadaşınız, kardeşiniz olarak mutlu olacağım. Çünkü partinin iktidara gelmesinin ön şartının, parti içinde demokrasinin en üst düzeyde yaşatılmasına bağlıyorum. Önce demokrasiyi kendi içinizde yaşatacaksınız, sonra topluma kendinizi anlatarak ‘evet bu insanlar samimi’ dedirteceksiniz ki toplum da size güvensin, inansın, desteklesin, oy versin. İnşallah bu milletvekilliği seçimleri öncesinde partimizde bu gerçekleşecek diye görüyoruz.”
"CHP İKTİDARINI ÖZLEDİK"
Haziran 2015 genel seçimlerinde laikliğe, hukuk devletine, yargı bağımsızlığına damga vuracak bir şekilde yeni bir iktidar anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade eden Başkan Tahir Şahin; “Mensubu bulunduğumuz CHP’nin iktidarını tüm ülke ve birey olarak biz de özledik. 4 dönemdir burada muhalefet partinin Belediye Başkanlığını yapıyoruz. İktidardan kaynaklı yapamadığımız her iş bizlere büyük bir üzüntü veriyor. Bu anlamda biz de hizmetlerimizi elimizden geldiği kadarıyla devam ettiriyoruz” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN'DEN SERTEL'E ÖVGÜLER
1999 yılında yapılan yerel seçimler öncesinde ilk siyasi konuşmasını Atilla Sertel ile birlikte yaptığını hatırlatan Başkan Şahin, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanlığı görevini yürütmenin her babayiğidin harcı olmadığını söyleyerek; “Yargının, basın özgürlüğünün her geçen gün darbe yediği bu zor süreçlerde o koltuklarda, o makamlarda oturmak pek kolay olmasa gerek diye düşünüyorum. Halka dokunan milletvekili profili olarak siz ve sizin gibi isimleri tarif ediyoruz. İnşallah ön seçim olur, ön seçimde de sizin gibi arkadaşlarımız, dostlarımız, ağabeylerimiz, değerli büyüklerimiz bu listelerde yer bulur” dedi.

“BAŞKAN SİYASETTE DAHA ETKİN YERLERDE OLMALI"
Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin gibi deneyimli insanların siyasette daha etkin yerlerde olması gerektiğini belirten Atilla Sertel, 1999 yılında ön seçimle aday olarak o günden bugüne girdiği her seçimden başarıyla çıkan Belediye Başkanı Tahir Şahin’in siyasette çok daha iyi yerlere geleceğine inandığını söyleyerek; “Menemen’de dürüst, namuslu, onurlu insanların kazanması için mücadelede katkımız varsa bundan mutlu olurum. Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin zaten seviliyordu. Ön seçimden sonra başladığı yolda halkla çok çabuk kucaklaştı ve bütün yararları hemen sararak girdiği seçimleri örgütle beraber kazandı. 5’nci, 6’ncı dönem de olur. Tahir Başkan kalkmak istemediği sürece burada oturur ama ben Tahir Şahin’in de önümüzdeki dönemlerde yolunun siyasette daha etkin yerlerde olmasını çok arzu ediyorum” dedi.

CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ile Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları’nın da katıldığı ziyaretin sonunda Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, konuklarına yeni Belediye Hizmet Binası’nı gezdirdi.
Kaynak: İHA