Asırlık Çınarların Aşkı

Hatay Huzurevi Yaşlı ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 98 yaşındaki 65 yıllık evli Mehmet ile Fatma Bahadır çifti birbirlerine olan sevgi ve saygıyla hayata tutunuyor.

Mehmet Bahadır, AA muhabirine, evliliği süresince eşine olan sevgisinin hiçbir zaman azalmadığını, iyi ve kötü günde her zaman birbirlerine destek olduklarını söyledi.

Hayatının en güzel anlarını eşiyle yaşadığını ve bugüne kadar birbirlerini kırmamak için gayret gösterdiklerini ifade eden Bahadır, yarım asırdan fazla olan beraberliklerine rağmen aralarında yaşanan küçük küskünlüklere bile dayanamadıklarını, aynı saatte tekrar barıştıklarını kaydetti.

''65 yıllık evliliğim boyunca eşimle hiçbir zaman kavga ve gürültümüz olmadı. Eşimle aramızda her zaman sevgi ve saygı vardı" diyen Bahadır, "Bugüne kadar eşime en küçük bir kötü laf bile etmedim. Aynı şekilde o da bana etmedi. Birbirimize karşı sevgimiz eksik olmadı. Eşim 5 yıl önce felç geçirdi ve yürüyemez hale geldi. Ben de ayaklarımdaki ağrılardan dolayı yürümekte zorlanıyorum ama aramızdaki sevgi bizi hep ayakta ve hayatta tuttu'' ifadesini kullandı.
Bahadır, mutlu bir evlilikte sevgi ve saygının şart olduğunun altını çizerek eşlerin birbirine hoşgörüyle yaklaşmasını istedi.
3 oğlu, 8 torunu olduğunu onların da her hafta kendilerini huzurevinde ziyaret ettiğini anlatan Bahadır, eşiyle kaldıkları huzurevinde arkadaşlarıyla güzel vakit geçirdiklerini de sözlerine ekledi.
Fatma Bahadır ise eşini çok sevdiğini ve onsuz zaman geçirmek istemediğini ifade etti.

Kaynak: AA