Ağın Belediyesi ve Ülkü Ocakları'ndan Türkmenlere Yardım Eli

Ağın İlçe Belediyesi ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ Şubesince Irak ve Suriye'deki iç savaştan dolayı Şanlıurfa'ya sığınan bazı Türkmen aileler barınmaları için Elazığ'a getirildi.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ Şubesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, otobüsle kente getirilen Türkmen aileler, Elazığ Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde Ülkü Ocakları üyeleri tarafından karşılandıktan sonra kentteki bir misafirhaneye yerleştirildi.
Bir süre burada misafir edilecek Türkmen ailelerin, Ağın Belediyesi tarafından yapımı devam eden konteyner evlerin hazır edilmesiyle ilçeye götürülerek barınmalarının sağlanacak.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, Ağın Belediye Başkanı Yılmaz Serttaş'ın destekleriyle böyle bir girişimde bulunarak, Telaferli Türkmenlere kucak açtıklarını belirtti.

Türkmen aileler için yardım kampanyası da başlattıklarını kaydeden Taşkın, "Türkmen kardeşlerimiz konteynerlerde yaşayacaklar, onların bir çok ihtiyacı olacak. Onlar için bir yardım kampanyası düzenledik ve aziz Elazığ halkımızın 'komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir' düsturuyla Türkmen kardeşlerimize sahip çıkacağını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA