Uluslararası Demiryolu Fuarı 5-7 Mart'ta İstanbul'da Yapılacak

Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı (Eurasia Rail), 5-7 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Eurasia Rail'den yapılan açıklamaya göre, dünyanın üçüncü büyük demiryolu fuarı olan Eurasia Rail'e bu yıl 25 yabancı ülkeden 125 firma katılım için başvuruda bulundu.
Fuarı düzenleyen Türkel Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Korhan Yazgan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'de 3 bin 500 kilometre yüksek hızlı demiryolu, 8 bin 500 kilometre hızlı demiryolu ve 1.000 kilometre konvansiyonel demiryolu olmak üzere toplam 13 bin kilometre demiryolu yapılmasının hedeflendiğini kaydetti.

Böylelikle 2023 yılında toplam 25 bin kilometre demiryolu uzunluğuna ulaşılmasının ve demiryolu yolcu taşımacılığı payının yüzde 15'e çıkarılmasının sağlanacağını belirten Yazgan, şunları kaydetti:
"Bu projeler yabancı şirketlerin gözünü Türkiye'ye çevirdi. Fuara büyük bir ilgi oluşmasını sağladı. Fuara bu yıl 25 ülkeden katılım var. Bu alanda teknolojik yarışta yer alan Almanya, Fransa, İran ve İspanya'daki şirketlerden yoğun talep geldi. Bu ülkeler şirketlerin yanı sıra katılımlarını bakanlık seviyesinde yapacak. Bu da Türkiye'deki demiryolu projelerine gösterilen ilginin büyüklüğünü ortaya koyuyor."
Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen fuarda, hafif raylı sistemler, altyapı ve demiryolu lojistiği konularında dünyada uygulanan yenilik ve hizmetler sektöre sunulacak. Fuarla eş zamanlı yapılan konferans ve seminerler de sektörde yer alan firmalara gelecekte alacakları pozisyon açısından ışık tutacak. "Yüksek Hızlı Tren Araç Teknolojileri ve Karşılaşılan Problemler" ve "Altyapıda Bölgesel İşbirliği İmkanları", bu yıl fuardaki konferans konuları arasında yer alacak.
Almanya, Rusya, İspanya, Fransa ve İran'ın bakanlık olarak katılacağı Eurasia Rail, kamu ve özel sektörde öne çıkan isimleri ağırlayarak, sektördeki önemli gelişmeleri, son teknolojileri, yeni ürünlerin tanıtımlarını, büyük firma ve kurumları tek bir platformda toplayacak.
Kaynak: AA