Marmaris’te 'eğitim'Eylemi

Birleşik Haziran Hareketi Marmaris Platformu, 'Laik ve Bilimsel Eğitim' adı altında eylem düzenledi.

Marmaris’te 'eğitim'Eylemi

Atatürk Meydanı’nda düzenlenen eyleme Birleşik Haziran Hareketi, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Eğitim-Sen, KESK, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Halkların Demokratik Partisi (HDP) ilçe teşkilatı katıldı.

Eğitim-Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar yaptığı basın açıklamasında, 2002 yılından bu yana eğitimde yaşanan değişikliklerin kaygı verici boyuta ulaştığını belirtti.

Özellikle 2010’dan sonra eğitim alanının gericileştirme kıskacı altına alındığını ileri süren Kumbasar sözlerini şöyle sürdürdü:
“AK Parti hükümetiyle birlikte müfredatta yapılan değişikliklerle öğretim programlarında dinsel referanslar kullanıldı. Otistik çocuklarla 2010 yılından sonra zorunlu din dersi getirildi.

Zorunlu ve zorunlu seçmeli din dersleri dayatıldı. Okullara mescit zorunluluğu getirildi.

Her şeyden önemlisi 4+4+4 sistemi ile çocuk gelinlerin sayısında artış yaşandı. MEB, diyanet ve dini vakıflar arasında imzalanan protokollerin sayısı arttı. Kamu kaynakları özel okullara aktarılırken, devlet okulları yok sayıldı. Fatih Projesi'nin ruhuna Fatiha okunarak yandaşlara rant sağlandı. Tüm bunlardan sonra bizler laik, demokratik, bilimsel, herkese eşit, parasız kamusal, anadilde eğitim talebimizi yüksek sesle haykırıyoruz. Bizler çocuklarımıza onurlu bir gelecek bırakabilmek için alanlardayız."
Konuşmaların ardından bir süre meydanda halay çeken grup, olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA