Kardeş Belediyeden Çıldır Belediyesine Destek

Geçtiğimiz yıl imzalanan protokolle İstanbul Göngören Belediyesi ile kardeş belediye olan Çıldır Belediyesine kardeş belediyeden ilk destek baharla birlikte yükselecek.

Kardeş Belediyeden Çıldır Belediyesine Destek

Göngören Belediyesi bünyesinde çalışan iki mimar ve bir mühendis Çıldır Belediyesini ziyaret ederek ilçede incelemelerde bulundu. Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu tarafından ilçede iki gün misafir edilen İnşaat mühendisi Doğan Şentürk ve Peyzaj mimarları Emel Gültekin Bayram, Suna Karadeniz Başkan Azizoğlu nezaretinde belediyeye ait kamusal alanları ve ilçenin tarihi yerlerini gezerek fikir alış verişinde bulundular. Çıldır Belediyesine ait imarlı alanlarda yapılan incelemeler sonucunda Göngören Belediyesi kardeş belediye çatısı altında ilçeye belediye hizmet binası yada konaklama tesisi yapılması için yer tespiti yapıldı.

İncelemelerin ardından gazetemize açıklama yapan Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu"AK Parti genel merkezimizin öngörüsü doğrultusunda geçtiğimiz yıl İstanbul Göngören Belediyesi ile kardeş belediye protokolü imzaladık. Bu çerçevede kardeş belediyemize ilçemizin eksiklikleri doğrultusunda bir rapor hazırlayarak sunduk. Bugün Göngören Belediyesi bünyesinde görevli Peyzaj Mimarı Emel Gültekin Bayram, Suna Karadeniz ve inşaat Mühendisi Doğan Şentürk kardeş belediyemiz tarafından görevlendirilerek ilçemizde incelemeler bulundu. Görevli arkadaşlarımız belediyemizin kamusal alanlarında gerekli fizibilite çalışmalarını tamamladılar. Uygun görülen yerlerde zemin artı üç kat planlanmış bir belediye hizmet binası veya 40 yataklı konaklama tesisi yapılması konusunda oluşturulacak raporu kardeş belediyemize sunacaklar"dedi.

Göngören belediyesi tarafından görevlendirilen mühendis ve mimarlar incelemelerini tamamladıktan sonra ilçeden ayrıldılar.
Kaynak: İHA