Karaosmanoğlu Güneydoğu Derneğini Ziyaret Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Karamürsel’de kurulan Doğu ve Güneydoğu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

Karaosmanoğlu Güneydoğu Derneğini Ziyaret Etti

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Karamürsel’de kurulan Doğu ve Güneydoğu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’ne konuk oldu. Ziyarete Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim karaosmanoğlu’nun yanı sıra Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım ve AK Parti İlçe Başkanı Recep Demirel katıldı.

Ziyarette bir konuşma yaparak, dernek faaliyetlerinin hedefler ve prensipler üzerine kurulması gerektiğini söyleyen Karaosmanoğlu, “Dernek olarak iyi hedefler koyar ve prensipli çalışırsak, bölge insanının kaynaşmasını daha rahat sağlarız. Yaşadığınız kültürü, örf ve adetleri yaşatmanın da ne kadar önemli olduğunu bilerek, bu hedefe uygun çalışmalar yapmalısınız. Çocuklarımızın tahsil ve meslek sahibi olabilme noktasında derneklerimiz çalışma yapmalıdır. Bu tarz girişimler dernek binalarında da yapılabilir. Derneklerimizde bilgi evi yapılanmasına da gidilebilir. Üyelerimiz arasında öğretmen olanlarla iletişime geçilirse, eğitim faaliyetleri noktasında özveri yapacaklarına inanıyorum. Şahsım ve Büyükşehir olarak bu gibi sosyal projelerin içerisinde olacağımızı ifade ediyorum” açıklaması yaptı. Başkan Karaosmanoğlu ayrıca, “Çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlayalım. Her ne kültürden gelirse gelsin iyi bir insan olarak yetiştirelim. En büyük zenginliğimiz çocuklarımızdır” ifadelerini kullandı.

Farklı kültürlerin, dillerin, dinlerin ve mezheplerin yüzyıllarca bir ve beraber yaşadığını vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Geçmişimiz bizlerin aynı aşı paylaştığı, aynı uğurda canını feda ettiği yüzlerce binlerce haksızlığa beraber kalkan olmuş, sancağın yere düşmemesi için mücadele vermiş bir milletin torunları olarak şu an buradayız. Hepimizin farklı kültürlerden ve yaşayış farklılıklarından gelmesine rağmen, inandığımız değerler üzerine hayatımızı bu topraklar üzerinde sürdürüyoruz. Din, dil ve mezhep farklılıklarımızı sorgulamadan, yaşantımıza kardeşçe devam ettik ediyoruz. Elbette geçmişte aklını kiralayanlar, farklı ve haksız sebeplerle yanlışlıklar içerisine girerek insanlarımız arasına nifak sokmak istediler. Ancak bunu istedikleri gibi başaramadılar. Kürtçe, Çerkezce, Boşnakça, Gürcüce gibi dillerimiz, halkımızın renkli ve bizlerin keyif aldığı özelliklerdir. Çocuklarımıza ana dilerini öğretelim ve unutturmayalım. Geçmişte yaşanan yasakçı zihniyet, AK Parti siyasetiyle ortadan kalktı. Bu yasaklar hep dışarıdan geldi. Bizi birbirimize düşürmek isteyenler istedi. Ama o defter kapandı. Farklı diller bizim kültürümüzün zenginliğidir. Atalarımız kimsenin diline, dinine ve yaşam tarzına müdahale etmemiştir. Türkiye özgürlükler konusunda çok adım attı ve atmaya devam ediyor. Çanakkale’de beraber savaştık. Haçlı zihniyetine karşı Kurtuluş Savaşı’nda, Yemen’de, Allahu Ekber dağlarında beraberdik” dedi.

Kaynak: İHA