Zabıta Ekibi, Biber Gazını Önce Üzerinde Denedi

Konya merkez Karatay Belediyesi bünyesindeki 15 zabıta memuruna uygulamalı biber gazı eğitimi verildi.

Belediye Encümen salonundaki eğitim seminerinin ardından zabıta memurları, bina bahçesinde biber gazını bibirlerine sıkarak üzerlerinde denedi.
Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, yaptığı açıklamada, Zabıta Müdürlüğü'nde görev yapan personele, karşılaştıkları direniş ve fiili saldırı durumunda savunma amaçlı kullanmaları için ilgili yönetmelik uyarınca biber gazı eğitimi verildiğini belirtti.

Eğitimin ardından 15 zabıta görevlisine sertifika verildiğini ifade eden Hançerli, "Zabıta personeli görev esnasında karşılaştıkları direniş ve fiili saldırı durumunda savunma amaçlı biber gazı kullanımı hakkında Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet birimi koordinesinde düzenli olarak bilgilendirme ve pratik uygulama eğitim verilmektedir. Bu uygulama neticesinde personel aldığı sertifika ile biber gazı kullanımı yetkisine sahip olmaktadır" dedi.

Biber gazının yalnızca mecbur kalınan durumlarda başvurulan bir yöntem olduğunun altını çizerek, personelin empati yapabilmesi için öncelikle kendi üzerilerinde denediğini belirtti.

Hançerli, personelin hem liyakatinin artması hem de kurumun hizmet kalitesinin yükselmesi amacıyla bu tip hizmet içi eğitimlerin tüm belediye personeline verildiğini kaydetti.

Kaynak: AA