Üzümlü Belediyesi İşçileri Toplu Sözleşme İmzaladı

Üzümlü Belediyesinde çalışan işçiler 2015 ve 2016 yılları için toplu sözleşme yaptı.

Üzümlü Belediyesi İşçileri Toplu Sözleşme İmzaladı

Üzümlü Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanarak imzalar atıldı. Sözleşme gereği belediye işçilerine 2015 yılı için verilen ücret zammı yüzde 9, 2016 yılı için ise yüzde 10 oldu.

Belediye Başkanlık makamında yapılan imza törenine Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı, Hizmet İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı Harun Mutlu, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Bahar, Meclis Üyeleri, sendika temsilcileri ve birim müdürleri katıldı.

Hizmet İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı Harun Mutlu yaptığı konuşmada, sözleşmemizin hayırlı olmasını dileyerek "Sözleşme gereği işçi arkadaşlarımıza ilk yıl için verilen ücret zammı yüzde 9, ikinci yıl için ise yüzde 10 oldu. Kendilerine hayırlı olmasını diliyorum. Ayrıca emeğe saygısı olan, alın teri kurumadan işçisinin hakkını veren Belediye Başkanı Ahmet Sazlı'ya da teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN SAZLI"İŞÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN"
Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı'da, yapılan toplu sözleşmede bütçelerini de göz önünde bulundurarak sendika ile ortak bir uzlaşma yolunu bulduklarını tüm yardım ve ikramiyeler konularında gerekli anlaşmaya vardıklarını belirterek "Bu sözleşme hem bizim açımızdan, hem de işçilerimizin açısından çok iyi bir anlaşma oldu. Emeğin savunulmasında örgütlenmeye fazlasıyla saygı duyuyoruz. İşçinin alın teri kurumadan hakkını vermek bizim boynumuzun borcudur. Sözleşmemiz hayırlı olsun." dedi.

Konuşmaların yapılmasının ardından 11 işçiyi kapsayan, 2015 ve 2016 yıllarında geçerli olacak sözleşmeyi Üzümlü Belediye Başkanı Ahmet Sazlı ile Hizmet İş Sendikası Erzincan Şube Başkanı Harun Mutlu imzaladı.
Kaynak: İHA