Suşehri'nden Kısa Kısa

Suşehri ilçesinde Tarım Kredi Kooperatiflerinin amaçları hakkında muhtarlar ve çiftçiler bilgilendirildi.

Kaymakam Kadir Perçi, İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda, bölgede büyükbaş hayvan üretiminde sıkıntı yaşandığını söyledi.

Geçen yıllarda 24 bin olan büyükbaş hayvan sayısının bu yıl yaklaşık 18 bine düştüğünü belirten Perçi, "Bunun artırılması için çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu üretimleri nasıl çoğaltabiliriz onu düşünmeliyiz" dedi.

Perçi, ilçede Antep fıstığı üretimi de yapıldığını ve bu üretimin daha artırılması için tarım kredilerin teşviklerinden yararlanmak istediklerini vurguladı.
Tarım Kredi Kooperatifleri Sivas Bölge Birliği Müdürü İsmail Köse ise Tarım Kredi Kooperatiflerinin çiftçilere verdiği destekler hakkında bilgi verdi.
En riskli sektörün tarım olduğunu belirten Köse, "Çiftçilerimiz ürünlerden elde ettiği gelirlerden pay ayırarak tarım sigortası yaptırmasını arzu ediyoruz. Tarım sigortası, bu tür afet olaylarında çok önemlidir" diye konuştu.

Köse, Kangal'da sözleşmeli tarım uygulamasına başladıklarını aktararak, "Kangal ilçemizde bin 200 dönüm arazi üzerinde sözleşmeli tarım üretimi yapıyoruz. Sözleşmeli tarım uygulamasında alanların büyüklüğü önemli. Bizler çiftçilerimiz kazanmasından yanayız. Tarım kredi Kooperatiflerinin haklarından faydalanın" ifadesini kullandı.
Toplantıya, İlçe Belediye Başkan Vekili Mustafa İnan, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Yüce, Ziraat Odası Başkanı Yakup Özata, köy muhtarları ve bazı çiftçiler katıldı.


- Sivas'ta 2014 yılında 22 bin ünite kan bağışı yapıldı
Sivas genelinde 2014 yılında 22 bin ünite kan bağışı yapıldığı, 22 bin 290 ünite ise kan kullanıldığı belirtildi.
Sivas Kızılay Kan Merkezi Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Hakan Serici, kan bağışı otobüsüyle ilçeye geldi. Serici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2013 yılında 19 bin kan bağışı yapıldığını söyledi.

Bağışın 2014 yılında arttığını dile getiren Serici,"2014 yılında Sivas ve ilçelerinde 22 bin ünite kan bağışı yapıldı" dedi.

Serici, "Vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını istiyoruz. Suşehri genelinde halkımız duyarlı davranıyor ama yeterli olduğu kanaatinde değiliz. Bu sayının artırılmasını istiyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın hassasiyet göstermelerini arzu ediyoruz" diye konuştu.


Kaynak: AA