Öğrencilere 'Her Basamakta Trafik' Projesi Başlatıldı

Hatay’ın Payas ilçesinde emniyet müdürlüğünce öğrencilere "Her basamakta trafik" ve “Polis Eli Kitap Dili” projesi başlatıldı.

Öğrencilere 'Her Basamakta Trafik' Projesi Başlatıldı

Fahrettin Altay Ortaokulu'nda proje tanıtım etkinliğinde konuşan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Bağ, öğrencilerin ilerleyen yaşlar için şimdiden trafikle ilgili temel bilgi kazanmalarını amaçladıklarını belirtti.

Bağ, "Bilinçli ve güçlü bir çocuk yetiştirmek sorunlu bir bireyi düzeltmekten daha kolaydır. Bu kapsamda trafik eğitimi çocukluktan başlayarak verilmelidir. Proje kapsamında “Her Basamakta Trafik Projesi” uygulamamızı anaokulu, ilk ve orta okullarımızda başlattık. Nasıl ki temelleri sağlam atılan bir bina uzun yıllar ayakta kalır, bizde geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize proje kapsamında trafik bilgisi temelini şimdiden atma gayreti içerisindeyiz verdiğimiz bu faydalı bilgiler sayesinde daha huzurlu bir ortama kavuşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) bürosu tarafından hazırlanan ve 1 anaokulu, 7 ilkokul,6 ortaokul’da başlatılan 10 slogan 14 sek sek şeklinde yönleri öğreten yapıştırma etiketlerle 6 bin 260 öğrenciye ulaşılmasının hedeflendiği belirtildi.
Kaynak: İHA