Eceabat'ta Kadın Çiftçilere Eğitim Desteği

Eceabat'ta, kadın çiftçiler için eğitim programı düzenlendi.

Eceabat Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Gözde Çıkıkcı Küçükkarakaş, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonu'ndaki eğitimin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Ziraat Odaları Birliği'nce organize edildiğini söyledi.

Bölgedeki tarım potansiyelini göz önünde bulundurup, üreticilerden gelen istek doğrultusunda eğitim programını hazırladıklarını aktaran Küçükkarakaş, tarım, hayvancılık, sosyal politikalar, güvenlik, markalaşma ve pazarlama konularında 54 kadın çiftçiye bilgi verileceğini bildirdi.
Küçükkarakaş, Çanakkale ve Eceabat'ta domates yetiştiriciliğinin büyük önem taşıdığını, özellikle kadınların ürün toplama yönünden büyük katkısı olduğunu belirterek, yakın zamanda kadın çiftçilerin organik ve iyi tarım uygulamalarında, sebze yetiştiriciliğinde aktif rol üstleneceğine inandığını ifade etti.

Kumköy'den eğitime katılan Serpil Aylıkçı, 25 yıldır domates yetiştirdiklerini, üretimden ziyade pazarlama konusunda sıkıntı yaşadıklarını, yetkililerin bu konuda kendilerine yardımcı olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: AA