Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Grubu'ndan Su Zamlarına İtiraz

Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Gülen, bu yıl için yapılan su zammının geri alınması ve 2015 tarife modelinin değiştirilmesi için HATSU Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdıklarını bildirdi.

Beraberinde meclis üyeleriyle Hatay Gazeteciler Cemiyeti'nde basın toplantısı düzenleyen Gülen, AK Parti Grubu olarak belediye meclisinde ilk toplantıdan itibaren misyonları gereği Hatay'ın faydasına olabilecek tüm konuları titizlikle değerlendirerek kanuni çerçeve içerisinde doğru olanları tereddütsüz desteklediklerini, katkıda bulunduklarını ve engel olmadıklarını belirtti.

Gülen, AK Parti Grubu'nun gösterdiği hassasiyetin Büyükşehir Belediye Başkanı tarafından yanlış anlatılarak Hatay lehine yapılan hizmetlerin engellemiş gibi kamuoyuna intikal ettirerek basın yoluyla partileri aleyhine algı oluşturmaya çalıştığını iddia etti.
2014 yılı bütçelerinde herhangi bir engel çıkarmadan onayladıklarını ve Büyükşehir Belediyesi'ne 350 bin, HATSU Genel Müdürülüğü'ne de 350 bin olmak üzere kaynaklarının verimli, etkili, ekonomik ve tasarruflu kullanmak üzere verildiğini ifade eden Gülen, şöyle devam etti:
''HATSU 2014 yılı bütçesinden bakım onarım dışında, susuz bir yaz geçiren Hatay'a herhangi bir yatırım yapmamıştır. 2015 yılı bütçesinin oluşturulması aşamasında HATSU'nun su bedellerine zam yapması gerektiğini ve bu zammın en az 4 lira 20 kuruş ve vergilerinin olması halinde ancak HATSU'nun yatırım yapabileceğini ve ayakta kalabileceğini beyan etmeleri üzerine grup olarak halkımıza ağır bir yük oluşturacağı düşüncesiyle bu teklif kabul edilmemiştir. Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın talebiyle tüm belediye başkanları, 3 partinin grup başkanvekilleri, plan bütçe komisyonun üyelerinin katılımıyla yapılan ortak toplantıda konu masaya yatırılarak tartışılmıştır. Toplantı sonunda HATSU'nun Hatay halkının susuz kalmaması ve yatırım yapabilmesi adına su fiyatının kademeli olarak 0-20 metre küp arasının 2 lira, 20-35 metre küp arasının 3 lira ve 35 metre küp arasının da 4 lira olmak üzere ortak bir karar alınmıştır. Ancak diğer konularda olduğu gibi bu hususta istismar edilmiş ve halk tarafından bu zammın gerekçesi sorulduğunda başkanımız şık olmayan bir üslup ve edayla 'Komisyon 7 kişiden oluşmakta bu komisyonun 4 üyesi AK Parti'den 2 üyesi CHP'den 1 üyesi de MHP'den oluşmaktadır. Bu zam kararı da çoğunluğu oluşturan AK Parti meclis üyeleri tarafından alınmıştır' dediği ziyarete gittiği ilçe halkından ve yerel basından anlaşılmıştır. Halbuki takdir edersiniz ki yukarıda arz ve izah edildiği üzere bu zammın asıl gerekçesi göz ardı edilmiştir.''
Gülen, halkta oluşturulan bu algı üzerine AK Parti, MHP, Saadet Partisi meclis üyelerinin dünkü meclis toplantısında su zammının geri alınması ve 2015 tarife modelinin değiştirilmesi için HATSU Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya çağrılması konulu önerge verdiklerini ve durumun tekrar değerlendirilmesi için 23 Şubat tarihinde toplantının yapılması kararının alındığını kaydetti.

Kaynak: AA