Afete Hazır Okul Projesi Saray'da Devam Etti

Milli Eğitim Bakanlığı ile Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) arasında imzalanan protokol gereği ülke genelinde uygulanan 'Afete Hazır Okul Projesi' kapsamında başlatılan eğitim, Tekirdağ'ın Saray ilçesinde devam etti.

Afete Hazır Okul Projesi Saray'da Devam Etti

AFAD Tekirdağ İl Müdürlüğü tarafından başlatılan eğitimler kapsamında Saray Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Tekirdağ AFAD İl Müdürü Recep Erol, Saray Belediye Başkan Yardımcısı Arif Naci Öngören, Saray İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıddık Aslan, Saray İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, İlçe Jandarma Komutanı Yasin Keskin, Mal Müdürü V. Önder Arslan, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sıddık Aslan, "Afete Hazır Okul Projesinin amacı okullarımızda her türlü afetin neden olabileceği tehlike ve risklerin belirlenmesi ve önlenmesi, eğitim ve tatbikatlarla farkındalığın arttırılması, olay anında hızlı tahliyenin gerçekleştirilebilmesi ve okulların afet sonrası en kısa sürede normal faaliyetine geçebilmesi için gereken kurumsal yapının oluşturulmasıdır. İlçemizde 23 okulda 500 öğretmen ve 7 bin 800 öğrenci ile Afete Hazır Okullar Projesi eğitimi verilecek. Ülkemizde en çok ihtiyaç duyduğumuz konulardan biri de afet yönetimi ile ilgili bilincin oluşturulmasıdır. Okullarımızda afet bilincinin oluşturulabilmesi için biz öğretmenlere büyük görev düşmektedir. Önce konuyu biz önemseyeceğiz ki öğrencilerimize önemsetebilelim. Bu vesile ile gerçekleştireceğimiz eğitimin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol'un ardından kürsüye gelen Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, "Afete Hazır Türkiye için bilinçlendirme ve eğitim seferberliğinin 'Afete Hazır Okul' etkinlikleri çerçevesinde ilçemizde buluştuk. İlimiz Türkiye'nin en aktif fay hattı olan Kuzey Anadolu fay hattının Saros körfezine doğru devam ettiği bir hat üzerinde ve deprem risk haritalarında 2. derece kuşak üzerinde yer almaktadır. Ben de meslek hayatım boyunca önce 12 Kasım 1999 Düzce depreminin ardından geçici görevle 2 ay Bolu Vali Yardımcılığı görevi yaptım. Ardından 6 Haziran 2000 Çankırı depremini yaşadım. Bingöl Vali Yardımcılığı görevini yaptığım dönemde 1 Mayıs 2003 Bingöl depremini bizzat yaşadım. Bu duygu ve düşüncelerle Valiliğimiz İl Afet Acil durum Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kaymakamlığımızca ortaklaşa hazırlanan 'Afete Hazır Okul' seminerinin faydalı ve başarılı geçmesini diliyorum" ifadelerini kaydetti.

Kaymakam Hüseyin Öner'in konuşmasının ardında başlayan programda, konusunda uzman görevliler tarafından öğretmenlere eğitim verildi.

Kaynak: İHA