'Süt içerseniz güzelleşirsiniz'

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, süt içmenin birçok yararı olduğunu belirterek, "Güzelleşmek için bir sürü para harcanır, 'Şöyle güzel olayım, böyle güzel olayım' diye. Çocuklukta süt içilirse Allah sonuna kadar güzel götürür, sütün güzelliği insanın yüzüne vurur" dedi.

'Süt içerseniz güzelleşirsiniz'
'Süt içerseniz güzelleşirsiniz'
Şahin, Okul Sütü Programı'na katılmak için Şükrüpaşa İlkokuluna gitti. Birinci sınıfı ziyaret eden Şahin, öğrencilerin ayağa kalkmaması üzerine, 'bir büyük içeri girdiğinde ayağa kalkılması gerektiğini, bunun bir Türk örfü olduğunu' söyledi.

Öğrencilerin süt içme alışkanlıklarını soran Şahin, çocuklara her gün mutlaka süt içmeleri önerisinde bulundu.

Sütün en değerli besin maddesi olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu:

'Her sabah süt içmeniz lazım. Süt içerseniz güzelleşirsiniz. Güzelleşmek için bak bunu kimse bilmez bir sürü para harcanır, 'Şöyle güzel olayım, böyle güzel olayım' diye. Çocuklukta süt içilirse Allah sonuna kadar güzel götürür, sütün güzelliği insanın yüzüne vurur. Bazı insanlara da süt dokunur, olabilir. O da başka şey içer.'

Vali Şahin, Okul Sütü Programı kapsamında Edirne'de 18 bin 600 öğrenciye süt dağıtıldığını ifade ederek, 'Bana da verseler ben de içerim inan. Pipetle bir yudumda içeceksiniz. Anne babanızı da zorlayın onlar da içsin. En ucuz şey süt. Allah'ın en güzel yarattıklarında biri insan ikincisi süt' diye konuştu.

Bir süre sonra okullarda kuru üzüm de dağıtılacağı hatırlatılması üzerine Vali Şahin, 'Ne kadar güzel, yeniden okula mı başlasak, ne yapsak' diye konuştu.

Daha sonra Vali Şahin, Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Orhan Sarı ile öğrencilere süt dağıttı.

Öğrencilerden birinin yanına oturan Vali Şahin de pipetle süt içti.

Öğrencilere veda ederek, yazı tahtasının başına geçen Şahin, Osmanlı Türkçesi ile 'Sağlık için süt için, Dursun Ali Şahin' yazdı.

'Süt içerseniz güzelleşirsiniz'

Kaynak: AA