Kocaeli De Kapalı Yol Bulunmuyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, ilimizde etkisini gösteren kar yağışında ana arterlerde kentin tüm ilçelerinde karla mücadelesini sürdürüyor.

Kocaeli De Kapalı Yol Bulunmuyor

Kocaeli’de devam eden kar yağışı dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekipleri yol açma ve tuzlama çalışması yaptı. Kar yağışı sebebiyle yolların kapanmaması, yollarda kayma ve buzlanmanın oluşmaması için kar küreme ve tuzlama yapan ekipler Rotatif, unimod, botcat grayder, tuzlama ve pikap yardımıyla karla mücadele ediyor. Yolların kapanmaması, yollarda kayma ve buzlanmanın oluşmaması için 24 saat görev yapan ekipler, Kocaeli genelinde ana arterler başta olmak üzere köy yollarında da devamlı çalışma yapıyor.

Kocaeli’nde dün akşam saatlerinde başlayan ve yüksek kesimlerde şiddetini arttırarak aralıksız devam eden kar yağışı dolayısıyla kimsenin yolda kalmaması ve mağdur olmaması için çalışmalar aralıksız devam etti. Kocaeli’nin yüksek rakımlı bölgeleri Umuttepe ve Kartepe’de iş makineleri yol açma, personel de kar küreme ve tuzlama çalışması gerçekleştirdi. Kent genelinde yapılan çalışmalarla ana arterlerin de sürekli açık kalması sağlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından tüm köy yollarında kar küreme çalışmaları yapıldı. İl genelindeki tüm köy yollarında trafik akışı sağlanırken ekipler çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından köy muhtarlarına kışın yolların kardan kapanmasını önlemek için 33 adet bıçaklı traktör verilmişti. Bıçaklı traktörlerde köy yollarının kapanmaması için kar küreme çalışmalarında bulundu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bu hafta etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle tüm tedbirleri aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı toplam 315 personel, 160 araçla yolların kar yağışından dolayı kapanmaması için 24 saat boyunca görev yapıyor. Ekipler ayrıca don olaylarının önüne geçmek amacıyla şehrin önemli noktalarında tuzlama araçları ile çalışma yapıyor.
Kaynak: İHA