Yıldırım, Cami Minaresi Yıktı

Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki Eski Sanayi’de bulunan caminin minaresine yıldırım düştü.

Yıldırım, Cami Minaresi Yıktı
Yıldırım düşen minare tamamen yıkıldı. İkindi namazı sırasında düşen yıldırım sonucu yıkılan cami minaresi çevrede maddi hasar oluştururken, can kaybı yaşanmadı. Minarenin yıkıldığını öğrenen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mederes Türel, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.
Muratpaşa’nın Cumhuriyet Mahallesi'nde Eski Sanayi’de bulunan caminin minaresine ikindi namazı sırasında yıldırım düştü. Yıldırım düşen minare büyük bir gürültüyle yıkıldı. Olayın ardından Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri ve polis olay yerine geldi. Polis caminin çevresinde güvenlik önlemleri aldı.

Caminin minaresinin yıkıldığını haber alan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaşanan göçükten tek sevindirici noktanın can kaybının yaşanmadığı olduğunu söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, "Bugün yoğun yağışın ardından Sanayi Cami’mizde ikindi namazı esnasında cemaatte içerideyken minare tamamen yıkılıyor. Allah’ın takdiri, cemaatte içerideyken tam namaz biteceği esnada yıkılıyor. Enkaz altında hiçbir vatandaşımızın kalmaması bu üzücü hadisede bizim için sevindirici bir nokta oldu. Birkaç dakika sonra bu yıldırım düşmesi meydana gelmiş olsaydı. Cemaatte dışarı çıkmış olsaydı eğer bazı vatandaşlarımız göçük altında kalmış olabilirdi. Böylesi sıkıntı bir olayı can kaybı yaşamadan, hiçbir vatandaşımızın burnu kanamadan atlattık. Allah beterinden saklasın. Arkadaşlarımız enkazı toplamak için çalışmalarını sürdürüyor. Devletimiz ve biz belediye olarak hemen gereken desteği vererek burada yeniden camimizin minaresini yapacağız. Öncelikli işimiz, buradan enkazı toplamak. Önce zemindeki enkazı toplayacağız. Daha sonra da yukarıda kubbe tarafında olan enkazın temizliği yapılacak. Arkadaşlarımız hızla çalışıyor" dedi


"PATLAMA MEYDANA GELDİ"
Cami minaresinin yıkılmasını gören vatandaşlardan biri, “Millet ikindi namazındayken patlama meydana geldi. Şimşek çarpmış galiba biz sadece yıkılışını gördük. Tam detaylı olarak bilmiyoruz" derken, bir başka vatandaş ise, "Karşıda oturuyordum. Birden şimşek çarptı. Millet namazdaydı. Yaralanan da yok şu an itibariyle" dedi.

"DEPREM SANDIK"
Minare yıkıldığı esnada namaz kıldıklarını ifade eden cami hocası ise, "Biz namazımızı kılıyorduk. Dua faslındaydık. Duamızı ederken patlama oldu. Biz deprem oldu zannettik. Ondan sonra da minarenin yıkıldığını gördük. Bütün cami cemaati dışarı çıktı. Biz içeride kaldık. Çıktığımızda durum bu haldeydi. Maddi hasar oluştu. Can kaybımız yok çok şükür" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 5 itfaiye aracı ve 20 kişilik ekip cami bahçesinde minareden yerlere saçılan ve tehlike oluşturan taşları temizlemeye devam ediyor. Polis ekipleri ise, çevrede önlem almaya devam ediyor.
Kaynak: İHA