Seydişehir'de 'Peygamber Efendimizin Hayatı' Konferansı

Seydişehir Belediye başkanlığının organizesiyle ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, Hz. Muhammed'in hayatını anlatan konferans verdi.

Kızılay Salonu'ndaki Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu, Hz. Muhammed'in doğumundan bugüne kadar gelen sürede onu ve hayatını anlamanın çok önemli olduğunu söyledi.

Hz. Muhammed'in adaleti ve merhameti ile insanlığa kucak açan bir anlayışın temsilcisi olduğunu ifade eden Döngeloğlu, "Bizler için en büyük rehber onun hayatıdır. Lütfen Peygamber efendimizin hayatını iyi okuyup, anlayalım" dedi.

Döngeloğlu, Hz. Muhammed'in normal bir insan olarak yaşamış ve kendi hayatını yaşamış bir kul olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
"O bir insandır ama yaşadıkları bize ölçü olacağı için bizim için delil olacağı için Allah tarafından o farklı bir ahlak, faklı bir karakter olarak yaşamıştır. Rabbimiz buyuruyor ki; (Çok üstün bir ahlakın sahibisin ey Muhammed) Peygamberimizin ahlakını bizzat rabbimiz övüyor. Ona nasıl güzel bir ahlak verdiyse bize indirdiği kitapta Rasulullah efendimizin ahlakını övüyor."
Konferansa, Kaymakam Tuncay Sonel, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA