Mevka Uzmanları Sarayönü'nde Proje Eğitimi Verecek

Ahmet TURAN) KONYA (AA) Mevlana Kalkınma Ajansı uzmanları, 2015 yılı mali destek programını tanıtmak ve proje hazırlama eğitimi vermek üzere Sarayönü'ne geldi.

Yapılan toplantı ile katılımcılar 2015 yılında desteklenebilecek projeler ve bu projelerin hazırlanması ile ilgili kriterleri öğrendi. Sarayönü'nde uygulanan birçok projenin maddi finansmanını sağlayan Mevlana Kalkınma Ajansı uzmanları, Sarayönü'ne gelerek 2015 yılı Mali Destek Programı'nın tanıtımını yaptı.
MEVKA uzmanları, Yenilenebilir Enerji ve Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması mali destek programı toplantısı yaptı. Sarayönü Kaymakamlığı'nda gerçekleştirilen toplantıda kriterlerle ilgili bilgi verildi.

Başvuru yapabilecek kurumların anlatıldığı toplantıda, KOBİ tanımına uyan kurum, kuruluş ve işletmeler, patent sahibi olmak kaydıyla işletmesi olmayan gerçek kişiler, Büyükşehir Belediyesi, tüzel kişiliği haiz bağlı kuruluşları, üniversite rektörlükleri, belediyeler, İl Özel İdaresi, ticaret ve sanayi odaları, ticaret odaları, sanayi odaları, ticaret borsaları, organize sanayi müdürlükleri, elektrik enerjisi üretim ve tüketim kooperatifleri tarımsal amaçlı birlikler, kooperatifler ve bunların bölge üst birlikleri gibi kurumaların proje sunabileceği belirtildi.
Kaymakamlık kanalı ile proje hazırlanamayacağı 2015 döneminde, belediyelerin 1 proje hazırlama hakkı bulunuyor. Desteklenecek olan projeler ise tarımsal amaçlı olarak güneş enerjisinden elektrik üretimine ve kullanımına yönelik projeler, tarımsal amaçlı olarak Jeotermal ve güneş enerjisinin sebze-meyve kurutma, sera ısıtmaları, sulama için kullanılmasına yönelik projeler, tarımsal ürünlerin atıklarından elektrik enerjisi üretimine yönelik projeler, rüzgar, jeotermal, biokütle vb. kaynaklardan tarımsal amaçlı elektrik enerjisi üretimine yönelik projeler olarak belirtildi.
Kaynak: AA