Kur'an-ı Kerime Hakaret Eden Milletvekilinin Sitesi Hacklendi

Kur'an-ı Kerime hakaret ettiği iddiasıyla büyük tepki toplayan Flaman Menfaati Partisi lideri Filip Dewinter'in internet sitesi, Türk hacker grubu Akıncılar tarafından hacklendi.

Kur'an-ı Kerime Hakaret Eden Milletvekilinin Sitesi Hacklendi

Belçika Parlamentosunun 22 Ocak tarihindeki "Camiler ve radikalleşme" konularının görüşüldüğü oturumunda, İçişleri Bakanı Jan Jambon'a soru sormak üzere kürsüye çıkan ve iddialara göre elindeki Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak "Birçok fenalığın nedeni, tüm kötülüklerin kaynağı" diyen eski Flaman Menfaati Partisi lideri Filip Dewinter'in www.filipdewinter.be isimli internet sitesi hacklendi. Dewinter'in sitesinin hacklenmesi büyük yankı uyandırırken, siteyi yaptığı çıkışlarla tanınan Akıncılar grubu hackledi. İnternet sitesini hackleyen Türk hacker grubu Akıncılar, Dewinter'in internet sitesine Türkçe ve İngilizce, "Muhakkak ki o Zikr'i (Kur'ân) biz indirdik ve muhakkak onu koruyucu olanlar da elbette biziz" mealindeki Hicr Suresi 9. ayetini ve "Kur’an’a abdestli olmanın dışında sakın el sürmeyiniz" yerleştirerek altına ise, "Şüphesiz kötülüklerin kaynağı kutsal kitabımız değildir! Sizin beyninizden akan kokuşmuş ırkçı düşüncelerinizdir" şeklinde bir de karşı cevap yazısı yazdı.

"UMARIZ KENDİSİ DE DERS ALMIŞTIR"
Türk hacker grubu Akıncılar, sitenin en altına, "Biz Osmanlıyız, biz Akıncılarız biz Ümmetiz" yazarken, bir de açıklama yayımladı. Akıncılar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biz nasıl onların inancına saygı duyuyorsak, onlar da bize saygı duymak zorunda. Kutsal kitabımıza hakaret üzerine sesimizi çıkartmamamız asla düşünülemez. Bu yüzden vekilin sitesini çökertip mesajımızı ilettik. Umarız kendisi de ders almıştır."

DEWİNTER'İN SÖZLERİ TEPKİ TOPLAMIŞTI
Filip Dewinter'in, Kur'an-ı Kerimi havaya kaldırarak "Birçok fenalığın nedeni, tüm kötülüklerin kaynağı" sözleri, İçişleri Bakanı Jan Jambon tarafından da kınanmıştı. Jambon, açıklamasında, "Bu ülkede birçoklarının saygı duyduğu ve hatta kutsal gördüğü bir kitabı, burada elinizle kaldırmış sallıyorsunuz ve bütün bu topluma hakaret ediyorsunuz" demişti

Kaynak: İHA