Fabrikasında 120 Köpeğe Bakıyor

Çankırı'da bir iş kadını köpeklere olan sevgisi dolayısıyla ortağı olduğu fabrika arazisinin büyük bölümünü köpek barınağına çevirdi.

Fabrikasında 120 Köpeğe Bakıyor
Fabrikasında 120 köpeğin barınma, yiyecek ve tedavi ihtiyaçlarını karşılayan Fatma Leman Özgüler, "Yüce rabbim bize bakıyor, biz de onun yaratıklarına bakıyoruz" dedi.


Çankırı'nın Korgun ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan döküm fabrikasının ortağı olan Fatma Leman Özgüler, köpeklere olan sevgisi dolayısıyla ortağı olduğu fabrika arazisinin bin metrekaresini köpek barınağına çevirdi. Sahipsiz 120 köpeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayan Özgüler, köpeklerin bakım ve beslenmelerini kendi imkanlarıyla yaptığını ve bundan zevk aldığını anlattı.

6 yıl önce Çankırı'ya kurduğu fabrikasında önceden beslediği 4-5 köpeği olduğunu anlatan Özgüler, "Çevredekiler köpekleri sevdiğimizi görünce, bakamayacakları yada yavrulayan köpeklerini bize bırakmaya başladılar. Biz de bu taleplerini geri çevirmedik. Gücümüz yettiğince bakmaya çalıştık. 6 yılda burası köpek barınağı gibi oldu ve şu anda burada 120 köpeğimiz var" dedi.

Köpeklerle özel bir bağı olduğunu vurgulayan Özgüler, fırsat buldukça köpeklerle bizzat ilgilendiğini ve bu işi severek yaptığını kaydetti.

Özgüler, köpeklerin beslenme ve konaklama gibi maliyetlerinin olduğunu fakat maddi durumunun iyi olduğu için bunun göze görünmediğini vurguladı.

Bu dünya hepimizin diyen Özgüler, "Yüce Rabbim onları yarattıysa vardır elbet bir bildiği diye düşünüyorum. Allah'a şükür maddi durumum iyi. Yüce rabbim bize bakıyor, bizde onun yaratıklarına bakıyoruz. Yedikleri bir lokma ekmek, bir tabak su. Onların çok fazla ihtiyaçları olmuyor zaten" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA