Çekerek İle Kazan'ın 'Kardeş Şehir' Olması Önerildi

Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt ve beraberindeki heyet, Kazan ilçesini ziyaret etti ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk ile bir araya geldi.

Belediye Kumpınar Kültür Merkezinde düzenlenen kahvaltıya Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Çekerek Belediye Başkanı Bedrettin Bozkurt, AFAD Başkanı Dr. Fuat Oktay, Çekerek Milli Eğitim Şube Müdürü Enver Yılmaz, Numune Hastanesi Müdürü İhsan Kayhan, Çubuk Vergi Dairesi Müdürü Hüseyin Taşkın ile Kazan'da yaşayan Çekerekliler katıldı.

Kahvaltının ardından heyete ilçedeki yatırımları tanıtan Belediye Başkanı Ertürk, Çekerek Belediye Başkanı Bozkurt'un daveti üzerine Şubat ayı sonunda Çekerek'i ziyaret edeceğini söyledi.

Kazan ile Çekerek'i kardeş belediye yapma önerisinde bulunan Bozkurt ise Kazan'a en fazla göçün yaklaşık 3800 kişi ile Yozgat'tan olurken yine Yozgat'tan da en fazla göçü ise Çekerek ilçesinin verdiğini belirtti.

Bozkurt, "Fatihalar Yasinler bekleyen geçmişleriniz için tekrar geleceksiniz. Ama bu sefer biz Kazan'la bu kardeşliği sadece manevi olarak değil resmiyete dökelim, Kazan ile Çekerek Belediyesini birleştirip "kardeş belediye" yapalım" dedi.

Ertürk de "Kapımız sizlere sonuna kadar açık. İnşallah bundan sonra da Çekerek'le Kazan kardeş olmuş olacak" dedi.

Kaynak: AA