Mhp Genel Başkan Yardımcısı Topcu Açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topcu, "Biz gerçekten bu ülkeyi karşılıksız sevdik, biz 80 öncesinde, bu ülkenin gerçekten karşılıksız sevenleri olarak, ülkücü milliyetçi dava için mücadele ettik" dedi.

Topcu, bir düğün solonunda düzenlenen MHP Kastamonu Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ülkeyi karşılıksız sevdiklerini ifade ederek şöyle konuştu:
"Biz gerçekten bu ülkeyi karşılıksız sevdik, biz 80 öncesinde, bu ülkenin gerçekten karşılıksız sevenleri olarak, ülkücü milliyetçi dava için mücadele ettik. Biz şehit verdik, siz dediniz ki, 'Bunların alnı secdeye değmez'. Bizim yüreğimizi yaraladınız, sizin o alınları secdeye değmez dediğiniz ülkücüler var ya 80 öncesinde vatandaşlar, camide namazlarını rahat kılsınlar diye kapıda nöbet bekleyen o tertemiz insanlardır. Diğer ülküdaşlar namaz kılarken önünde beklediler. Neden, değerlerimiz için. Siz piyasada yokken 80 öncesinde başörtünün mücadelesini bizim arkadaşlarımız, yani milliyetçi, ülkücü genç arkadaşlarımız vermiştir."
Topcu, hükumetin bozmadığı değer kalmadığını öne sürerek, milletin "Türküm" demeye utanır hale getirildiğini savundu.
Dağlardan, taşlardan "Ne mutlu Türküm diyene" yazısının kaldırıldığını iddia eden Topcu, "Okullardan andımızı kaldırdınız, bu çocuklar ne diyordu andımızı söylerken. Hepimiz onlarla yetiştik, 'Türküm, doğruyum, çalışkanım.' Bundan sonra 'Hırsızım, arsızım, yolsuzum' mu diyecek bu çocuklar? Milliyetçi Hareket Partisinin bu sevdası bitmez. Yeri geldiğinde 'Milliyetçi Hareket Partililer nerede?' diyorsunuz. Milliyetçi Hareket Partililer burada ve dimdik ayaktalar" diye konuştu.

Kongreye, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sami Uzun, Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, ilçe belediye başkanları, delegeler ve partililer katıldı.

Kaynak: AA