Hanımlara Çocuk Eğitimi ve Çocuklarla Etkili İletişim Eğitimi

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi’ne ait hanım lokallerinde, Medicana Konya Hastanesi doktorları tarafından farklı konularda bilgilendirme toplantıları yapılıyor.

Hanımlara Çocuk Eğitimi ve Çocuklarla Etkili İletişim Eğitimi

Selçuklu Belediyesi tarafından ilçenin farklı bölgelerine kazandırılan hanım lokalleri, içerisinde bulunan aktivite alanları ile vatandaşların sosyal hayatına canlılık katıyor. Ayrıca düzenlenen eğitim programları ve seminerler ile vatandaşlar, gündelik yaşamlarında kolaylık sağlayacak konular hakkında bilgilendiriliyor. Bu kapsamda Hocacihan Mahallesi’nde bulunan Gevher Hatun Mahalle Konağı’ndan hizmet alan hanımlar, çocuk eğitimi ve çocuklarla etkili iletişim konuları hakkında bilgilendirildi. Medicana Konya Hastanesi doktorlarından Uzman Çocuk ve Ergen Psikoloğu Fatma Işıl Yenikaynak, “Çocuk nasıl yetiştirilmeli”, “Sınırlar nasıl konmalı”, “Okul dönemindeki çocuğun adaptasyonu nasıl sağlanabilir”, “Zor mizaçlı çocuklarda neler yapılmalı”, “Etkili iletişim”, “Anne baba uyumu”, “Ergenlik dönemindeki çatışmalar nasıl azaltılabilir” konuları üzerine bir söyleşi yaptı. Yenikaynak, “Çocuğun neye ihtiyacı olduğunu iyi belirlemek lazım, neden ağladığını ya da neden kendine zarar verdiğini iyi anlamak lazım. Bütün bunların sebebi haz odaklı yani isteklerini yaptırmaya yönelik olmaları. Çünkü bu yaş dönemindeki çocukların hiçbiri soyut düşünemedikleri, somut yani maddesel dönemde oldukları için fizyolojik bir sıkıntısı olmadan ağlamazlar. Bütün ağlamalar istediklerini yaptırmaya yöneliktir” dedi.

Her hafta farklı bir hanım lokalinde gerçekleşecek programlar ile lokallerden hizmet alan hanımlar farklı konularda bilgilendirilecek. Bir sonraki program 5 Şubat 2015 Perşembe günü saat 10.00’da Sakarya Hanımlar Lokali’nde gerçekleşecek.
Kaynak: İHA