100 Bin Liralık Güreş Ağasını 2 Saniyede Yere Serdi

Antalya'nın Demre ilçesinde, geliri ilçeye yapılacak meslek yüksekokulu için düzenlenen güreşte, bir devenin 100 bin lirayla güreş ağası seçilen bir vatandaşı sırtından atması ilginç görüntülere sahne oldu.

100 Bin Liralık Güreş Ağasını 2 Saniyede Yere Serdi

Köşkerler Mahallesi'nde güzel bir havada düzenlenen deve güreşlerine ilgi oldukça yoğun oldu. Antalya, Muğla, Aydın, Manisa, Denizli,Bodrum ve İzmir'den 70’e yakın devenin katıldığı güreşleri, Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Demre Garnizon Komutanı Jan. Üsteğmen Hasan Erdoğan, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Büyükşehir Demre Hizmet Birimi Koordinatörü Veli Sertbaş, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Köşkerler Muhtarı İdris Güzeloğlu, belediye meclisi üyeleri ve diğer mahalle muhtarlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık yedi bin kişi izledi.

ÜNİVERSİTE İÇİN GÜREŞTİLER
Güreşler öncesi bir konuşma yapan Demre Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, ilçeye yapılacak olan yüksekokul için maddi destek çağrısında bulunarak, “Sizlerin bu projeye gönülden destek olduğunuzu biliyoruz. Fakat bu tür faaliyetler kanalıyla buradan bu projeye destek olmanızı bekliyoruz. İnşaatımız başladı, faaliyet gösteriyor ama her işin sonu maddiyata dayanıyor. Sizlerden bugün bu üniversite projemize maddi anlamda katkılarınızı bekliyorum” dedi.

"YÖRÜK KÜLTÜRÜNDEN GELİYORUZ"
Deve güreşini organize eden Köşkerler Mahallesi Muhtarı İdris Güzeloğlu da, deve güreşlerinin Yörük kültürünün bir parçası olduğunu belirterek, "Bizler Yörük kültüründen geliyoruz. Biz bu kültürü yaşatmak için 6 yıldır deve güreşleri düzenliyoruz. Bu güreşlerden hem ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz hem de halkımıza deve güreşlerini seyrettiriyoruz" diye konuştu.

DEVELER BİRBİRLERİNE DÜĞÜMLENDİ
Konuşmaların ardından geçilen güreşlerde develer kıyasıya güreşti. Develer güreş esnasında seyircilerin bulunduğu tel örgülere doğru ilerleyip korku dolu anlar yaşattı. Bazı develer de birbirine düğümlendi ve onlarca urgancı halatlarla develeri ayırmaya çalıştı. Zaman zaman deve sahipleri arasında da tartışmalar yaşandı.

GÜREŞ AĞASINI 2 SANİYEDE YERE SERDİ
Güreşlerin bitiminin ardından gelenek haline gelen 'Güreş Ağası' seçimi, açık arttırma usulü ile yapıldı. 4 adayın katıldığı ağalık yarışmasında güreş sponsoru olan Ali Çetin, 100 bin lira bedelle 2015 Köşkerler Deve Güreşleri Ağası seçildi. Ağalık seçiminin ardından halkı selamlayan Çetin, daha sonra bir devenin üstüne binerek güreş alanında dolaşmak istedi ama hiç ummadığı bir şeyle karşılaştı. Devenin üstüne binen 100 bin liralık çiçeği burnunda ağa, 2 saniye sonra kendini yerde buldu. Şans eseri yara almayan genç ağayı, arkadaşları ve seyirciler alkışlayarak teselli etti.
Kaynak: İHA