Ordu, 2015 Yılında 10 Okul Ve 3 Pansiyona Kavuştu

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, 2015 yılında Ordu’daki eğitim yatırımları kapsamında 168 derslikli 10 okul ile 600 kişilik 3 adet pansiyon yapıldığını, bu binaların da hizmet vermeye başladığını söyledi.

Ordu, 2015 Yılında 10 Okul Ve 3 Pansiyona Kavuştu
Ordu’da eğitim yatırımları devam ediyor. Bu kapsamda 2015 yılında yapımı tamamlanarak hizmete açılan eğitim yatırımları hakkında bilgiler veren Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, yapılan yatırımlarla tekli eğitime geçmek istediklerini ifade etti.

Yapılan yatırımların üç temel amacı olduğunu ifade eden Karataş, "Eğitim yatırımları ile ilgili üç temel amacımız var. Birincisi bina ve derslik sayılarımızı arttırarak tekli eğitime geçmek. İkincisi binalarımızı sağlamlaştırmak ve yenilemek. Yani çatısından temeline kadar sağlam bir bina haline getirmek. Üçüncü amacımız da binayı hem öğrencinin hem de öğretmenin kullanabileceği bir yaşam alanı haline dönüştürmek. Çağın gereklerini okullara taşımaktır" dedi.

"2015’TE 10 OKUL VE 3 PANSİYON HİZMET VERMEYE BAŞLADI"

2015 yılında tamamlanan ve hizmete giren yatırımlar hakkında konuşan Karataş, "2015 yılında 168 dersliği olan 10 okul ve 600 kişilik 3 adet pansiyon hizmete girdi. Yatırımlar kapsamında Akkuş Salman İlkokulu, Altınordu Atatürk Mesleki ve Teknik Lisesi, Çaybaşı Taşkeseği Ortaokulu, Fatsa Ticaret Meslek Lisesi, Fatsa İmam Hatip Lisesi ve pansiyonu, İkizce Yoğunoluk ÇPL, İkizce Merkez Ortaokulu, Korgan Tepalan ÇPL, Korgan Merkez Pansiyon, Korgan Çayırkent ÇPL, Ünye’de İmam Hatip Lisesi ve Pansiyonu olmak üzere toplamda 10 okul ve 3 pansiyon 2015-2016 eğitim-öğretim yılında tamamlanarak hizmet vermeye başladı" diye konuştu.

Kaynak: İHA