Kamerunlu Danışman Belediyeciliği Adana'da Öğreniyor

Kamerun Bangnem Eyaleti Belediye Başkanının oğlu aynı zamanda başkanın danışmanı olan Yusuf Declan Nzella, belediyeciliği öğrenmek için geldiği Adana’da Karaisalı Belediyesi’ni ziyaret etti.

Kamerunlu Danışman Belediyeciliği Adana'da Öğreniyor
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü politik babası gibi gördüğünü ifade eden Yusuf Declan Nzella, diğer kardeşlerinin aksine eğitim görmek ve belediyeciliği öğrenmek için Türkiye’yi ve Adana’yı özel olarak tercih ettiğini söyledi.

Türkçe’yi öğrenmek amacıyla özel ders alan Nzella, derslerden artan zamanlarda ilçe belediye başkanlarını ve ilçeleri ziyaret ederek, kendi ülkesinde neler yapabileceğini araştırdığını ve ülkesinin her alanda kalkınmasını sağlamak istediğini belirtti.

Ülkesinin milli çıkarlarını korumaya çalışan Yusuf Declan Nzella, Fransızlar tarafından isyancı olarak nitelendirildiğini söyleyerek, bu konuda güvenebileceği ülke Türkiye olduğunu kaydetti.

Yusuf Declan Nzella, Belediye Halkla İlişkiler ve büyükşehir personelleri ile ilçedeki Kapıkaya Kanyonu, Varda Köprüsü, Yer Köprü ve Karapınar Parkı’nı gezdi.
Kaynak: İHA