Bilim Sınıfında Çocuklar Zekalarını Geliştirecek

Kağıthane Belediyesi, ilçede eğitim veren Yaşar Doğu İlkokulunda öğrencilerin zekasını ve düşünme yeteneğini geliştirmek amacıyla bilim sınıfı kurdu. Bilim sınıfında çocuklar, çeşitli zeka oyunlarıyla düşünme becerilerini ve zeka kapasitelerini geliştirebilecek.

Bilim Sınıfında Çocuklar Zekalarını Geliştirecek
Kağıthane Belediyesi, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile ilçede eğitim veren Yaşar Doğu İlkokulunda öğrencilerin zekasını ve düşünme yeteneğini geliştirmek amacıyla bilim sınıfı kurdu. Sınıfın açılışını Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, okul öğretmenleri ve öğrenciler birlikte yaptı. Çocukların zeka kapasiteleri ve düşünme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla tasarlanan sınıfın ilçedeki diğer okullarda da yaygınlaştırılması hedefleniyor.

“ÇOCUKLARIMIZ, HAZIRLANAN OYUNLA KENDİLERİNİ GELİŞTİRECEKLER”

Kağıthane’de eğitime ciddi destek verdiklerini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Çocuklarımız için güzel bir hazırlık. Değerli hocalarımıza ve müdürümüze teşekkür ediyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürünü tebrik ediyoruz. Bugün okulumuzda akıl oyunlarıyla ilgili sınıfımızın açılışını gerçekleştirdik. Çocuklarımız burada kendileri için hazırlanan oyunlarla kendilerini geliştirecek. Böyle güzel bir faaliyeti yaptıkları için bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Çocuklarımıza çok çok güzel bir gelecek diliyoruz. Çocuklarımıza başarılar diliyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.

“ÇOCUKLARIMIZIN EĞLENİRKEN ÖĞRENMELERİNİ SAĞLAMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kağıthane’de eğitim alanında farklı yöntemleri yaygınlaştırmak için çaba sarf ettiklerini belirten Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır, şunları söyledi: “Çocuklarımızın eğlenirken öğrenmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu oyunlarla yetişen çocukların ileri ki hayatlarında analiz yapma, sentez yapma yetenekleri daha da gelişecek. Dolayısıyla çocukların gelişimini yüzde 20-25 geliştirecek. Bilimsel veriler bunu söylüyor. Bu eğitim için çok büyük bir oran. Bütün okullarımızda zeka ve akıl oyunları sınıfları açarak eğitime katkı yapmaya çalışıyoruz. Başkanımızın bu konuda desteği tam. Başkanımıza ayrıca teşekkür ediyorum.”

Bilim sınıfında çok eğlendiğini belirten Tuğrul Berke Tan ise, “Sınıfımızda çok güzel oyunlar var. Mangala, abalone gibi oyunlar var. Oyun oynayarak zekamızı geliştiriyoruz. Arkadaşlarımızla güzel zamanlar geçiriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA