Anamurlu Öğrenciler Fransa'da

Anamur Vakıfbank Atatürk Ortaokulu öğrencileri, Erasmus+ Karma Okul Ortaklıkları Projesi ICT for CTI projeleri için Fransa’nın Limoges şehrinde İtalyan, Roman ve Fransız ortaklarıyla buluştu.

Anamurlu Öğrenciler Fransa'da
Her ortağın 14 öğrenci ile katıldığı toplantıda öğrenme güçlüğü çeken öğrencilerin bilgisayar becerileriyle sosyal hayata uyumu konusunda karşılıklı fikir alışverişi ve ortak çalışmalar gerçekleştiriliyor. Proje içerisinde her ortak ülkede öğrenciler kısa tanıtım filmleri çekecekler.

Fransa’da tanıtım filminin çekimi için toplanan öğrenciler ilk gün okul tanıtımları yaparak Fransız eğitim sistemini yerinde gözlemleme imkanı buldular. Derslere girerek sisteme dahil oldular.

Eğitim için giden ortaokul öğrencileri, Limoges şehrini tanıma imkanı bularak dünyaca ünlü Bernardaud Porcelain Fabrikasını ve Adrien Dubouche Müzesini ziyaret ettiler. Mairie Belediye binası, tarihi Butcher Caddesi, St Aurelien Meydanı, Barreyette meydanı, Place de la Motte et les Halles Meydanı, St Michael of the Lions Kilisesi ve Meydanı, St Stephen Catedralini ziyaret eden ögrenciler bu büyük deneyimi yaşamaktan oldukça mutlu olduklarını belirttiler.
Kaynak: İHA