Ameliyatla Tümörden Kurtuldu

Omuriliği ile leğen kemiğinin birleştiği noktada 10 santimetre çapında tümör olduğu tespit edilen 70 yaşındaki hasta, 7,5 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu

Omuriliği ile leğen kemiğinin birleştiği noktada 10 santimetre çapında tümör olduğu tespit edilen 70 yaşındaki hasta 7,5 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu.

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamaya göre, ayaklarında uyuşma olduğu için yürümekte zorluk çeken 70 yaşındaki Mustafa Bilgiç, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi bölümüne başvurdu.

Hastanede yapılan tetkikler sonucunda omuriliği ile leğen kemiğinin birleştiği sacrum kemiğinde 10 santimetre çapında tümör olduğu anlaşılan Bilgiç, Doç. Dr. Osman Fikret Sönmez tarafından ameliyata alındı. Bilgiç'in vücudundaki tümör 7, 5 saat süren ameliyatla temizlendi.

Doç. Dr. Sönmez, Mustafa Bilgiç'ten çıkan tümörün çok tehlikeli boyutlara ulaştığını kaydederek, şu bilgileri verdi:

"Hastada oluşan tümör çok büyüktü ve kuyruk sokumunun olduğu yerdeydi. Bu nedenle omuriliğe zarar vermeden sacrum kemiğini tamamen çıkarttık. Fakat bu sırada omurga aşağı inmesin diye kemiği çıkarttığımız yeri vidalayarak tutturduk. Başarılı geçen bir ameliyat sonrasında Bilgiç 3 gün yoğun bakımda yattı. Artık eskisi gibi yürüyebilecek. Eğer ameliyat olmasaydı Mustafa Bilgiç yatalak olacaktı."

Manisa'da yaşamını sürdüren işçi emeklisi ve 3 çocuk sahibi Mustafa Bilgiç ise hayatının geri kalanında artık yürüyemeyeceğini düşündüğünü vurgulayarak, "Doktoruma, hemşirelerime ve hastanede çalışan tüm personele çok teşekkür ederim"  ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA