AİBÜ'de Kütüphane Ve Teknokent Binaları Temel Atma Töreni

BOLU - Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde (AİBÜ) kütüphane ve teknokent binalarının temelleri, düzenlenen törenle atıldı.

Törene, Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri, daire müdürleri ve öğretim üyeleri katıldı.

Vali Baruş, yaptığı konuşmada, temeli atılan iki binanın Bolu'ya büyük katkılar sağlayacağına inandığını belirterek, üniversitenin son yıllarda büyük bir atılım gerçekleştirdiğini söyledi.

AİBÜ'nün ulaşmış olduğu seviyeyi görünce gurur duyduklarını vurgulayan Baruş, şunları söyledi:

"Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin, bugün 30 bini aşkın öğrenci mevcuduyla hem Bolu'nun ekonomik, sosyal hayatı için hem de bilimsel seviyenin yükseltilmesi için çok ciddi katkıları bulunmaktadır. Tabi ki üniversitelerimizin ana kuruluş amacı, ülkedeki bilimsel hayata ve bilimsel gelişmeye katkı sağlamak. Bunun için de üniversitelerimizin çok iyi imkanlara sahip olması gerekiyor."

Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da "Gurur duyduğumuz üniversitenin, gurur duyduğumuz yatırımlarında ya temel atma ya da açılışlarında bulunmaktan dolayı son derece mutlu oluyorum. Üniversitemiz çok yoğun bir şekilde gelişiyor, adeta koşuyor.  Biz de bunun gururunu yaşıyoruz" ifadesini kullandı.

AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ise temeli atılacak olan yeni kütüphane binası ve teknokent binası hakkında bilgi verdi.

Coşkun, üniversitenin kendi yatırımı olan kütüphane binasının, ihale bedelinin 13 milyon lira olduğunu ve 2017 yılında tamamlanacağını belirterek, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 5 milyon 100 bin liraya ihale edilen teknokent binasının ise önümüzdeki yıl hizmete girmesinin amaçlandığını kaydetti.

Daha sonra 2 binanın temeli atıldı.

Kaynak: AA