'Türkiye Teknoloji Buluşmaları'

EDİRNE   -  "Türkiye Teknoloji Buluşmaları" Türk Ekonomi Bankası (TEB), Trakya Kalkınma Ajansı ve Eticaret SEM işbirliğinde, Turkcell ana sponsorluğunda Edirne'de gerçekleştirildi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde gazeteci ve televizyon programcısı Metin Uca moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, günümüzde teknolojinin her geçen gün geliştiğini vurguladı.

Teknolojiyle beraber insanların da değişime uğradığını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

''İnsanoğlunun çalışması, çok çalışması gerekir. Allah bize güzel beyin vermiş, açık söylüyorum çoğumuz beyninin yüzde 95'ini harcamadan öbür tarafa 'hoşgeldin' diyoruz. Hiç olmazsa kardeşim yüzde 6-7'sini bu dünyada harcasak. Allah vermiş bu güzel imkanı neden kaçırıyoruz. Bakın Bill Gates gerçekten büyük insan. Liseyi bile bitirememiş ama Microsoft'u bulmuş dünya zengini olmuş. Zenginliği bırakalım insanlara faydalı olacak şeyleri meydana getirelim. Bu da çalışmak ve deneyimlerle oluyor.''

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt ise farklı fikirleri olan, şirket kurmak isteyen gençlere nereden ve nasıl sermaye bulmaları konusunda 24 saat hizmet veren birimleri olduğunu vurguladı.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük de üniversitelerinde öğrencilerin yaptığı önemli buluşlar ve çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise böyle bir etkinliğin bölgelerinde düzenlenmiş olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Balkan Kongre Merkezi Fuaye alanında gerçekleştirilen proje pazarında bölgedeki teknoparklar, üniversiteler ve özel işletmelerin geliştirdiği prototipler sergilendi.

Kaynak: AA